Çözüldü Görev yöneticisinde bulunan program nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pixally91

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller Görev Yöneticisi'ni açtığımda başlangıç kısmında program adında 2 dosya var. Bunlar nedir? Endişe etmeli miyim? Kaspersky ile tarattım temiz çıktı.

Ekran görüntüsü 2024-08-09 141851.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Discord'u kaldırdım ancak hala duruyor
Virüs değiller büyük ihtimalle hocam. Zaten görev yöneticisi başlangıç ekranında gözükecek kadar acemi yazılmış virüsü antivirüs çoktan kaldırmış olurdu.

Virüs olmadığı için endişelenmeye gerek yok, büyük ihtimalle Windows ile uyumsuz bir programın kalıntısı. ama illa çözmek istiyorsanız kayıt defterini kurcalamanız gerek -ki bu üst düzey bir kurcalama olacaktır, bilmiyorsanız hiç denemeyin bile.
Sağ tıklayıp dosya konumunu açabiliyor musun?

Herkese iyi sosyaller Görev Yöneticisi'ni açtığımda başlangıç kısmında program adında 2 dosya var. Bunlar nedir? Endişe etmeli miyim? Kaspersky ile tarattım temiz çıktı.
Daha önce düzgün şekilde kaldıramadığınız programlardan kalmış olabilir.

Uygulama detaylarını açabiliyor musunuz?

Bunlar sizin daha önceden kullandığınız sonradan sildiğiniz programlar. Virüs falan değil.

Autoruns yazılımı ile detaylı kontrol edebilir ve silebilirsin.

Autoruns - Sysinternals

Sarı renkteki tüm girdileri, sağ tıklayıp silebilirsin. Silmek için ''Autoruns64'' dosyasını yönetici olarak çalıştırın. Büyük ihtimalle sarı renkteki girdileri silince, o program gözükmeyecektir.

Daha önce düzgün şekilde kaldıramadığınız programlardan kalmış olabilir.

Uygulama detaylarını açabiliyor musunuz?

Savefromdan bir video indirecektim reklam açtı daha sonra Kaspersky indirme reddedildi diye bildirim yolladı sonra görev yöneticisine bakınca bunları gördüm işte devre dışı bıraktım onunla alakalı değilidr belki de birkaç gün önce RDR 2 indirip silmiştim ondan da olabilir.

hayır açılmıyo
O halde Endişelenmeyin, büyük ihtimalle virüs değildir.

Windows + R tuşlarına basın, gelen çalıştır ekranına mrt yazıp çalıştırın. Virüs temizleme aracı açılacak, tarama yapın.

Eğer bir şey çıkmazsa sıkıntı yoktur. Bende de spotifyı kaldırdığımda böyle olmuştu.

Savefromdan bir video indirecektim reklam açtı daha sonra Kaspersky indirme reddedildi diye bildirim yolladı sonra görev yöneticisine bakınca bunları gördüm işte devre dışı bıraktım onunla alakalı değilidr belki de birkaç gün önce RDR 2 indirip silmiştim ondan da olabilir.
Dediğimi deneyin hocam, RDR 2'nin kendisi bu soruna yol açmaz, Windows güncellemesi olduysa o da bu sorunu tetiklemiş olabilir.

Bir de denetim masasında uygulamar arasında bunun gibi logosuz, isimsiz programlar var mı diye bakın.

O halde endişelenmeyin, büyük ihtimalle virüs değildir.

Windows + r tuşlarına basın, gelen çalıştır ekranına mrt yazıp çalıştırın. Virüs temizleme aracı açılacak, tarama yapın.

Eğer bir şey çıkmazsa sıkıntı yoktur. Bende de Spotify'ı kaldırdığımda böyle olmuştu.

Dediğimi deneyin hocam, RDR 2'nin kendisi bu soruna yol açmaz, Windows güncellemesi olduysa o da bu sorunu tetiklemiş olabilir.

Bir de denetim masasında uygulamalar arasında bunun gibi logosuz, isimsiz programlar var mı diye bakın.

Baktım logosuz Discord YouTube falan var mrt kullandığım modlara vs zarar verir mi peki son kullandığımda bazı oyundan atma sorunları olmuştu.

Baktım logosuz Discord YouTube falan var mrt kullandığım modlara vs zarar verir mi peki son kullandığımda bazı oyundan atma sorunları olmuştu.

Discord da bu soruna sebep oluyor hocam, yüzde doksan o programlardan biri discorddur. Discord'u kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın, sorun çözüldüyse tekrar temiz yükleme yaparsınız.

Kullandığınız modlar eğer Regedit'e veya dosyalara sistem düzeyinde erişim sağlıyorsa mrt onları etkileyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı