Görev yöneticisinde CPU kullanan uygulama gözükmüyor

GhostFace787

Hectopat
Daha fazla  
Görev yöneticisinde CPU kullanan sadece 2-3 adet program var ve bu programların kullandıkları CPU yüzdesi akıldan toplanınca (ve işlem hatası yapmadan) %35 çıkıyor. Ama gözükmeyen program veya programlar var ve orada yazıldığına göre toplamda %50 CPU kullanılıyor. Bu tam olarak neden kaynaklanıyor olabilir?

şunlardan dolayı olabilir:

1-Görev Yöneticisi, bazen tüm arka plan işlemlerini ve hizmetleri göstermez. Bu işlemler, sistemin çalışması için gerekli olan ve genellikle düşük öncelikli olan küçük hizmetler olabilir, ancak bir araya geldiklerinde belirgin bir CPU kullanımı oluşturabilirler.

2-Windows işletim sistemi çekirdek işlemleri ve sistem süreçlerini ayrı bir şekilde izler ve bunlar genellikle görev yöneticisinde açıkça gösterilmez. Bu işlemler, CPU kullanımına katkıda bulunur.

3-bilgisayarınıza gizlice yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlar (malware) olabilir. Bu tür yazılımlar genellikle gizli kalmaya çalışır ve görev yöneticisinde görünmeyebilirler, ancak CPU kullanımı yaratırlar.

yardımcı olabilecek çözümler:

1-görev yöneticisinde "ayrıntılar" veya "performans" sekmesine geçerek daha ayrıntılı bir görünüm elde edin ve tüm işlemleri kontrol edin.

2-Windows'un kaynak izleyici (resource monitor) aracını kullanarak daha derinlemesine bir analiz yapabilirsiniz. Bu araç, hangi işlemlerin CPU, bellek, disk ve ağ kaynaklarını kullandığını daha ayrıntılı bir şekilde gösterir.

3-bilgisayarınızı bir güvenlik yazılımı ile tarayarak kötü amaçlı yazılımları kontrol edin.

Teşekkürler. Şehir dışında olduğum için geç gördüm. Peki önerdiğiniz güvenlik yazılımı var mı? Eğer varsa bedava olursa daha iyi olur.

Teşekkürler. Şehir dışında olduğum için geç gördüm. Peki önerdiğiniz güvenlik yazılımı var mı? Eğer varsa bedava olursa daha iyi olur.

Kaspersky Total Security kullanın hocam ama sizden anahtar isteyecek.

Bu anahtarı kullanarak 93 gün bedava kullanabilirsiniz.
Anahtar = 3M3K9-5R92S-ZDH5Y-NA944

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…