Görev Yöneticisinde Overclock Görünmüyor

ZuZu

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2018
Mesajlar
259
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bugün kullandığım işlemciye overclock yaptım fakat görev yöneticisinden baktığımda işlemci hızı sürekli değişiyor hatta base clockun bile altına düşüyor. Aida64'den baktığımda ise overclcok olmuş görünüyor. Aynı şekilde CPU-Z uygulamasından baktığımda ise hem işlemci hızı hem de işlemci çarpanı sürekli değişiklik gösteriyor ama çıkartmış olduğum hıza arada da olsa uğruyor. Acaba bir sorun mu var yoksa olması gereken bu mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içinde MSI Afterburner ile birkaç oyunda test ettim. Watch Dogs 2,Shadow of War gibi oyunlarda hiçbir sıkıntı yok ama CS oynarken 200 küsür aldığım fps bir anda 80lere hatta 50lere düştüğünü gördüm. Bunu sabitlemenin bir yolu yok mu ? Ayarlar güç bölümünde yüksek ayarları seçtim ama hiçbir fark olmadı.
 
Oyun içinde MSI Afterburner ile birkaç oyunda test ettim. Watch Dogs 2, Shadow of War gibi oyunlarda hiçbir sıkıntı yok ama CS oynarken 200 küsur aldığım FPS bir anda 80'lere hatta 50'lere düştüğünü gördüm. Bunu sabitlemenin bir yolu yok mu? Ayarlar güç bölümünde yüksek ayarları seçtim ama hiçbir fark olmadı.

Tabii var, öncelikle yapmanız gereken şey Windows güç ayarları sekmesinden işlemci hızını min: 99 Max: 100 yapmanız olacaktır ancak bu işe yaramaz ise Quick CPU veya ThrottleStop benzeri bir uygulama ile 100'e sabitleyebilirsiniz, bu sayede işlemciniz Max frekansında çalışacaktır ancak demem gereken şu ki eğer işlemci ısınız iyi değilse yani genel derece 80 yük altında 90 gibi çok yüksek bir dereceye ulaşıyor ise bu durum işe yaramayacaktır, dereceniz zaten bahsettiğim programlarda yazacaktır, eğer çok dengesiz dereceleri görüyorsanız işlemci frekansınız her zaman dalgalı olur bunun önüne geçmek için bir termal macun değişikliği ya da yazılımsalar olarak min: 99 Max: 100 değil, min: 70 Max: 80 gibi değerleri seçmelisiniz, bu sayede tam hızda çalışmayacak ve ısısı az da olsa dengelenecektir, iyi günler.
 

Geri
Yukarı