Görev yöneticisindeki "SHA1:0x91ad4663" programı nedir?

Hocam size zahmet o iki antivirüsün indirme linklerini atar mısınız? Biliyorum internete yazınca çıkıyor ama birkaç tane çıkıyor. Doğru olanı indirdiğimden emin olmak istiyorum. Teşekkürler şimdiden.

Malwarebytes'ı kendi sitesinden indirebilirsin, ücretsiz versiyonu mevcut. Sağ üstte büyük harflerle FREE DOWNLOAD butonu var. Ona tıklayınca indirme başlıyor.

Son düzenleme:
Rica ederim dostum. Eğer Malwarebytes bir şey bulamazsa Security Task Manager isimli bir program var. Bu programı kurduktan sonra açınca tarama yapıyor, görev yöneticisindeki işlemlerin risk düzeylerini gösteriyor. Risk oranı arttıkça virüs olma ihtimali de artıyor. Risk oranları açık kırmızıdan koyu kırmızıya doğru renk ile gösteriliyor. Intel_PIE_Service.exe isimli işlemi veya SHA1:0x91ad4663 isimli işlemi bulup, seçip yukarıdaki çarpı işaretinden kaldırtabilirsin.

1670849719362.png
Kırmızıların hepsinin virüs olma ihtimali olduğu kadar gereksiz uyarı veriyor da olabilir. Mesela RTSSHooks.dll'e bakalım.

1670849855848.png
Bu dll, Riva Tuner Statistics Server programının bir parçası. Virüs değil ama diğer uygulamaların üzerinde FPS, kullanım ve sıcaklık değerlerini gösterebilmek için etkileşime geçtiği uygulamaya müdahale ettiğinden dolayı 4.seviye kırmızı ile çok riskli gözüküyor. Intel_PIE_Services.exe haricinde başka güvenmediğin şeyler varsa eğer silmeden önce dikkat etmeni öneririm çünkü halihazırda çalışan uygulamalar bozulabilir. 😁

Hocam iki programda da bir sonuç elde edemedim. Acaba benim sistemim İntel bulunduruyor da benim mi haberim yok?
Sistemim:
Asus TUF Gaming RTX 3060 V2 OC 12GB 192Bit, Ryzen 5 5600x, Asus PRIME B550M-A Wi-Fi, Adata XPG Gammix D30 8x2 GB 3200 MHz, Western Digital 1 TB 2400/1950

Hocam iki programda da bir sonuç elde edemedim. Acaba benim sistemim Intel bulunduruyor da benim mi haberim yok?
Sistemim:
ASUS TUF Gaming RTX 3060 V2 OC 12 GB 192bit, Ryzen 5 5600X, ASUS Prime B550M-A Wi-Fi, Adata XPG Gammix D30 8x2 GB 3200 MHz, Western Digital 1 TB 2400/1950

Modelde Wi-Fi ibaresini gördüm sanırım bu kart eğer bu işlem virüslü değil sie Intel ile çalışılmış olabilir. Veya dediğim gibi Windows kurulurken Intel Wi-Fi driverlarını kurmuş olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı