Görev Yöneticisi'ni açınca CPU kullanımı düşüyor

Merhaba dostlar, ben Görev Yöneticisi'ni açtıktan sonra CPU kullanımı %65'ten azala azala %5'e düşüyor, sorunun sebebi ne olabilir? Bu olay format attıktan sonra oldu atmadan önce bir şey yoktu. Ayrıntılara baktığım zaman CPU'yu kullanan uygulamada yok virüste yok vallahi anlamadım birisi yardım etsin ya.

Eki Görüntüle 1682489
Görev Yöneticisini açtığınızda ilk bir kere yukarı fırlar, ve sonra düşer artı olarakta bilgisayarınız boşta durduğu zaman güvenlik duvarı küçük çaplı taramaları sürekli yapar. Yani bende 10, 15 dakika açık bıraktığım zaman fan hafiften ses çıkarıyor ve kullanım artıyor.

Bende bi ara virüs bulaşmıştı.Görev yöneticisini açınca işlemci kullanımı düşüyordu.Amdnin yazılımı açıkken işlemci %80de çalışıyordu açınca görev yöneticisini düşüyordu.Taradım bilgisayarı virüs çıktı 16 tane virüs buldu 3 kere taradım sonra güvenmedim format attım komple.Oyunda oynayamıyordum çok kasıyordu formattan sonra düzeldi.

Arkadaşlar yazılanı doğru anladığınızdan emin misiniz ? Açıldığında azaldığından bahsediyor arttığından değil. Görev yöneticisi kapalı iken uçak motoru gibi ses çıkaran fanlar görev yöneticisini açar açmaz sessizleşmeye ve cpu kullanımı düşmeye başlıyor. Aynı durum bende de oluyor. Ben de sebebini merak ediyorum uzun zamandır. Arka planda çalışan uygulamalar neden görev yöneticisi açılınca çalışmayı durdursun. Bunun mantığı nedir ?

Arkadaşlar yazılanı doğru anladığınızdan emin misiniz ? Açıldığında azaldığından bahsediyor arttığından değil. Görev yöneticisi kapalı iken uçak motoru gibi ses çıkaran fanlar görev yöneticisini açar açmaz sessizleşmeye ve cpu kullanımı düşmeye başlıyor. Aynı durum bende de oluyor. Ben de sebebini merak ediyorum uzun zamandır. Arka planda çalışan uygulamalar neden görev yöneticisi açılınca çalışmayı durdursun. Bunun mantığı nedir ?
Haklısın. En temizi Tam performans windows kullanmak. Tüm telemetri sistemleri, reklamları anti-virüsü, uptade sistemi kapalı olan. Belirli bir seviye'ye kadar uptade açıp antiyi aktif hale getirdikten sonra tekrar uptade'i kapatıp herşeyi manuel takip etmek. Hatta en güzeli windows'u çöpe atıp Linux geçmek. :) Anti malware service executable gibi bir zımbırtı arkaplanda bazen pc ye ciddi sıkıntı oluşturabiliyor. Ona bir bakın isterseniz. Olmazsa en temizi tam performans windows sistemi. Sayfada link kuralı olduğu için paylaşamıyorum. Ama isteyen olursa, başka bir yerden gönderebilirim. Oyun için çok iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı