Boşver dostum, başla gitsin. Mesleğinin ne olduğu/olacağı önemli değil, devir teknoloji devri, herkes biraz da olsa kodlama öğrenmeli bence. Sana zararı olmaz faydası olur, hem bu işte başarılı olursan gelir de sağlayabilirsin.
Eğer hobi işini lâyıkıylâ yapacaksan başla. Yapmayacaksan kendine göre bir şeyler öğren. (Web tasarım, web programlama, siber güvenlik, oyun/uygulama/program geliştiricisi, grafik tasarım vb.) Bilgi bilgidir dostum.
Umarım istediğini yaparsın. Mobil biraz daha ucu açık bir platform bana göre. Şöyle düşün neredeyse bütün insanların akıllı telefonu var ancak bilgisayarı olmayabilir.
Eğer hobi işini lâyıkıylâ yapacaksan başla. Yapmayacaksan kendine göre bir şeyler öğren. (Web tasarım, web programlama, siber güvenlik, oyun/uygulama/program geliştiricisi, grafik tasarım vb.) Bilgi bilgidir dostum.
Hobi zaten işini layıkıyla yapmak değil mi? Kesinlikle. Bilgi bilgidir. En azından telefonumda yazılımsal bir problem olduğunda forumlarda dolaşmam ya da kendime özel uygulama yapıp işimi kolaylaştırabilirim. Mesela virüsleri indirip ters mühendislikle çözüp kendi yararı için kullanan vardı forumda onun gibi yapmayı çok isterim. ( Aslında kendimle çelişiyorum sorun yaşadığım zaman forumda dolaşmam dedim ama kodlamayla ilgili sorun yaşarsam forumlar yardımcım. )
Umarım istediğini yaparsın. Mobil biraz daha ucu açık bir platform bana göre. Şöyle düşün neredeyse bütün insanların akıllı telefonu var ancak bilgisayarı olmayabilir.
Teşekkürler. Mobil gerçekten ucu açık bir platform. Ama bunun bir sorunu var bir sürü telefon modeli var. Korkum bu şu an kodlamada. Bir telefonda çalışırken diğerinde çalışmaması.
Türkiye'de yazılım işi çok zor. Hatta felaket zor... Sebebi teknoloji hakkında herhangi bir bilgisi olmayan, kağıt kürekle iş götüren patronlar... Tek çözüm teknoloji firmasında çalışmalısınız. Diyeceksiniz yazılım işinde çalışıp, nasıl teknoloji firmasında olmuyorsun diye. Örnek vereyim... İş yeri hekimleri, hepsi hastanede mi çalışıyor?
Bu arada yazılım mühendisiyim.... Üniversitede sınavlara kastığımın %10'unu KPSS için kassaydım şimdi resmi bir kurumda rahatıma bakardım.
Yap o zaman hocam aylık 100 bin dolar kazanılsaydı herkes bu işe başlardı. Kod yazmak zaten klavyeye tak tuk vurmaktan ibaret değil. Para için yapılmayacak işlerin başında doktorluk ve yazılım var.
Yap o zaman hocam aylık 100 bin dolar kazanılsaydı herkes bu işe başlardı. Kod yazmak zaten klavyeye tak tuk vurmaktan ibaret değil. Para için yapılmayacak işlerin başında doktorluk ve yazılım var.
Şu an bakıyorum herkes "yazılım mühendisi" olmak istiyorum kafasında. İleri de herkes yazılım mühendisliği okuyup inanılmaz bir mühendis bolluğu ve işsizlik sorunu çıkartabilir diye düşünüyorum.
Başlamak isteyenler için Komple Uygulamalı Web Geliştirme Eğitimi var Udemy'de. Bende 27'sinde almıştım 5 günde HTML'yi öğrenebildim. Hoca gayet açıklayıcı öğretiyor. Reklam gibi düşünmeyin. Yazılımı seviyorum ve başlangıç olarak web ile başlamak istedim. Arkadaşım önermişti bende aldım ve memnunum. Sonra da python ile devam etmeyi düşünüyorum.