Görseldeki böceğin ismi nedir?

rashnikko

Kilopat
Merhaba, odamda gün içerisinde üç adet fotoğrafını eklediğim böcekten gördüm. Daha önce hiç görmediğim bir böcek. Odam bahçeye çıkış kapısı olan oda bugün bir süre açık unuttuk kapıyı oradan girmiş olabilir mi veya yuvalayan bir şey mi? Daha önce bir uçan karınca istilası yaşadığım için parkelere silikon bant falan çektim ve evi ilaçlattım. Bugün 3 tane bu böcekten gördüm ve üçü de silikon bantlara yapışmış şekli kaymış şekildeydi, canlı hali nasıl görünüyor bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240930_005708.jpg
    Screenshot_20240930_005708.jpg
    306,9 KB · Görüntüleme: 284
Merhaba, odamda gün içerisinde üç adet fotoğrafını eklediğim böcekten gördüm. Daha önce hiç görmediğim bir böcek. Odam bahçeye çıkış kapısı olan oda bugün bir süre açık unuttuk kapıyı oradan girmiş olabilir mi veya yuvalayan bir şey mi? Daha önce bir uçan karınca istilası yaşadığım için parkelere silikon bant falan çektim ve evi ilaçlattım. Bugün 3 tane bu böcekten gördüm ve üçü de silikon bantlara yapışmış şekli kaymış şekildeydi, canlı hali nasıl görünüyor bilmiyorum.

Mayıs sineği deniyor galiba baktım ama internetten. Evinizin etrafında su kaynağı varsa orada olabilir. Emin de değilim bu çıktı bakınca.

Mayıs sineği deniyor galiba baktım ama internetten. Evinizin etrafında su kaynağı varsa orada olabilir. Emin de değilim bu çıktı bakınca.
kanatlı bir canlı değil sanırım. yani inceledim kanat göremedim, örümceğe benziyor ama upuzun bacakları ve kuyruğu var. sanırım dediğiniz böcek değil, teşekkür ederim. odamı uçan karınca istila etmişti, belki yüz tane rahatlıkla vardı ve birden ürediler. bu yüzden ilaçlama şirketi çağırdım ve ilaçladıkları akşam aynı yerde 50-60 böcek tepeleme şekilde ölmüştü. 2. ilaçlama 2 gün sonra, umarım ondan sonra daha böyle abuk subuk böceklerle uğraşmam. yeniden gelmeye başladılar.

Kanatlı bir canlı değil sanırım. Yani inceledim kanat göremedim, örümceğe benziyor ama upuzun bacakları ve kuyruğu var. Sanırım dediğiniz böcek değil, teşekkür ederim. Odamı uçan karınca istila etmişti, belki yüz tane rahatlıkla vardı ve birden ürediler. Bu yüzden ilaçlama şirketi çağırdım ve ilaçladıkları akşam aynı yerde 50-60 böcek tepeleme şekilde ölmüştü. 2. ilaçlama 2 gün sonra, umarım ondan sonra daha böyle abuk subuk böceklerle uğraşmam. Yeniden gelmeye başladılar.

Hocam yaşadığınız yer nasıl bir yer yani ben eskiden egenin kırsal bir mahallesinde yaşarken böyle istila gibi durumlarla karşılaşmıyordum. Genel ilaçlama sorunu mu var acaba olduğunuz bölgede?

Hocam yaşadığınız yer nasıl bir yer yani ben eskiden egenin kırsal bir mahallesinde yaşarken böyle istila gibi durumlarla karşılaşmıyordum. Genel ilaçlama sorunu mu var acaba olduğunuz bölgede?
hocam istanbulun göbeğinde bir yerde yaşıyorum. yaşadığım yer temiz ve güzel fakat arka bahçeye yan binadan taşınanlar sehpa olsun sansalye olsun kırıp atmışlar sağolsunlar. o bölgeyi böcek bastı akrep, karınca vs. vs. uğraşını biz çekiyoruz. doğal olarak sineklik olmayan bir kapı açılınca içeriye giren böcekler oluyor. belediye geldi ilaçladı, 2 ay geçti durum aynı. çarem evimi korumak oldu.

Bana da sinek gibi geldi. Fakat bu biraz büyükmüş yahu...
hocam kanadı olmayan sinek mi olur? bunda kanat yok bildiğiniz örümcek gibi yürüyor. gerçi yürürken görmedim, bantlara takılmış haldeydi 3 defasındada bu böcek.

Son düzenleme:
Hocam İstanbul'un göbeğinde bir yerde yaşıyorum. Yaşadığım yer temiz ve güzel fakat arka bahçeye yan binadan taşınanlar sehpa olsun sansalye olsun kırıp atmışlar sağ olsunlar. O bölgeyi böcek bastı akrep, karınca vs. vs. Uğraşını biz çekiyoruz. Doğal olarak sineklik olmayan bir kapı açılınca içeriye giren böcekler oluyor. Belediye geldi ilaçladı, 2 ay geçti durum aynı. Çarem evimi korumak oldu.

Geçmiş olsun hocam, sizin uğraştığınızın bir küçüğünü şu an hala yaşamaya devam ediyorum. Evi karıncalar bastı her geçen gün sürü halinde dolaşıyorlar. Oda köşelerinden taş çıkarıyorlar. Hele yerde yanlışlıkla kırıntı bırak Rusya'nın o kadar askeri yoktur o kadar diyeyim size :D Kolonya döküyorum olmuyor, çoğu yöntemi denedim. Maalesef çare kalmadı sadece gördüklerimi ezebiliyorum.

Geçmiş olsun hocam, sizin uğraştığınızın bir küçüğünü şu an hala yaşamaya devam ediyorum. Evi karıncalar bastı her geçen gün sürü halinde dolaşıyorlar. Oda köşelerinden taş çıkarıyorlar. Hele yerde yanlışlıkla kırıntı bırak Rusya'nın o kadar askeri yoktur o kadar diyeyim size :D Kolonya döküyorum olmuyor, çoğu yöntemi denedim. Maalesef çare kalmadı sadece gördüklerimi ezebiliyorum.
hocam kanatlı karınca mı normal karınca mı? normal karınca için sanırım garanti denebilecek tek çözüm karınca yemi dökmelisiniz. bu toz şeklinde beyaz bir ürün ve karıncalar yem sanarak yuvalarına taşıyorlar bu sayede tüm yuva dağılmış oluyor. yani en azından bende işe yaradı. kendiniz alsanız daha ekonomik olur ama ilaçlama şirketi çağırırdanızda daha garanti çmzüm olur yani

bende mutfakta köşeue kırıntı dökülmüş masanın ayağından farketmemişim. temizleyemediğimden oraya belki 100 tane karınca akın etmiş. nereden gelmişler bilemem ama sonuçta bir delik bulmuşlar, ben normal süpürgeyle süpürdüm ve sprey bir ilaçla ilaçladım. yanlış hatırlamıyorsam ilacın markası cherysamed gibi bir şeydi. işe yarıyor deneyin derim. arada güvenlik amaçlıda sıkarsınız bu ürünü.

Görseldeki böcek kırbaçlı örümcek türü (Whip Spider) olan Phrynus Operculatus veya Acanthophrynus coronatus'tur. Kıskaçlarından dolayı daha çok Acanthophrynus coronatus gibi duruyor. Ancak onların boyutları 5cm civarlarında baya iri muhtemelen bu tür Phrynus Operculatus.

Phrynus operculatus, küçük avlarını kıskaç benzeri pedipalp (bacakçık) yapılarıyla kavrayabilir ve ardından "raptorial pharynx" adı verilen benzersiz, tarak şeklindeki ağız yapısıyla avını ezebilir.

Canlı hali de bu şekilde gözüküyor. Ancak siz ilaçladığınızdan veya başka nedenlerden dolayı parçalanmış ve kurumuş gözüküyor:

WhatsApp Image 2024-09-30 at 02.12.30.jpeg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı