Moralini bozmak istemem ama müstakil bir ev için eve kadar fiber çekilme olayların olasılığı çok daha düşük. Bizim burada komple fiber döşedikleri zaman santral ve saha dolapları arası yaptılar. Pandemiden önce 5.000TL teklif ettim buna rağmen oturduğum eve kadar fiber çekmediler. Ben de müstakil bir evde oturuyorum. Bina yeni yapılırsa çekme olasılıkları çok yüksek. Şu an mevcut olarak kaç Mbps download hız alıyorsun? Bu arada olmaz diye net bir şey de söylemek istemem, lakin arkadaş direkt net bir şey söylemiş. Türkiye'nin genel olarak bağlantı hatları zaten o turuncu kablolar üzerinden geçiyor. Birçok yerde var. Ama işte eve kadar fiber getirmiyorlar. Bunun nedeni maliyet. Çünkü o zaman yüksek download hızları vermek zorunda kalacaklar herkese, ve ülke içinde ki ara bağlantı sunucularında ki bant genişliği daralacak, bu da büyük masraf demek onlar için, aslında hiçbir şey değil onlar için çünkü senelerdir sömürüp durdular
e bizim insanlarımız böyle, kazanmaktan başka bir şey istemiyorlar. Her neyse, umarım evine kadar fiber gelir. Bu arada belki de yer altı hatları temizlemek için sulayacaklardır. Sen en iyisi Telekom müdürlüğüne gidip bilgi al.