Fiber olsa bırakıp gitmezler, pahalı çünkü.
Dostum nereden biliyorsun binanın içine çekeceğini?![]()
Fiber olsa bırakıp gitmezler, pahalı çünkü.
Dostum nereden biliyorsun binanın içine çekeceğini?![]()
Çekmeyeceği ne malûm.
"Rögar kapağının yanına bıraktılarsa yakında rögar kapağından sizin binanıza kazı yapıp boruları döşeyecekler o boruların içinden turuncu ana hat fiber kablosu binanızın içine çekilecek."
Şu an oturduğum yerde 6 sene önce rögar kapağını açıp turuncu fiber kablo çektiler, ama eve kadar fiber çekmediler. Neden?
Hocam borular tırtıklı gibi mi yoksa düz mü üzeri. (siyah olanlardan bahsediyorum)
Bir an fiber geldi sanarsın ama su borusu çıkar![]()
Moralini bozmak istemem ama müstakil bir ev için eve kadar fiber çekilme olayların olasılığı çok daha düşük. Bizim burada komple fiber döşedikleri zaman santral ve saha dolapları arası yaptılar. Pandemiden önce 5.000TL teklif ettim buna rağmen oturduğum eve kadar fiber çekmediler. Ben de müstakil bir evde oturuyorum. Bina yeni yapılırsa çekme olasılıkları çok yüksek. Şu an mevcut olarak kaç Mbps download hız alıyorsun ? Bu arada olmaz diye net bir şey de söylemek istemem, lakin arkadaş direkt net bir şey söylemiş. Türkiye'nin genel olarak bağlantı hatları zaten o turuncu kablolar üzerinden geçiyor. Bir çok yerde var. Ama işte eve kadar fiber getirmiyorlar. Bunun nedeni maliyet. Çünkü o zaman yüksek download hızları vermek zorunda kalacaklar herkese, ve ülke içinde ki ara bağlantı sunucularında ki bant genişliği daralacak, bu da büyük masraf demek onlar için, aslında hiçbir şey değil onlar için çünkü senelerdir sömürüp durdularHocam bizim ev müstakil ev. Bana da öyle demişlerdi günler önce evinize fiber çekilecek diye.
Moralini bozmak istemem ama müstakil bir ev için eve kadar fiber çekilme olayların olasılığı çok daha düşük. Bizim burada komple fiber döşedikleri zaman santral ve saha dolapları arası yaptılar. Pandemiden önce 5.000TL teklif ettim buna rağmen oturduğum eve kadar fiber çekmediler. Ben de müstakil bir evde oturuyorum. Bina yeni yapılırsa çekme olasılıkları çok yüksek. Şu an mevcut olarak kaç Mbps download hız alıyorsun? Bu arada olmaz diye net bir şey de söylemek istemem, lakin arkadaş direkt net bir şey söylemiş. Türkiye'nin genel olarak bağlantı hatları zaten o turuncu kablolar üzerinden geçiyor. Birçok yerde var. Ama işte eve kadar fiber getirmiyorlar. Bunun nedeni maliyet. Çünkü o zaman yüksek download hızları vermek zorunda kalacaklar herkese, ve ülke içinde ki ara bağlantı sunucularında ki bant genişliği daralacak, bu da büyük masraf demek onlar için, aslında hiçbir şey değil onlar için çünkü senelerdir sömürüp durdulare bizim insanlarımız böyle, kazanmaktan başka bir şey istemiyorlar. Her neyse, umarım evine kadar fiber gelir. Bu arada belki de yer altı hatları temizlemek için sulayacaklardır. Sen en iyisi Telekom müdürlüğüne gidip bilgi al.
Yakından gidip bakacağına burada boş boş konu açıp bize boş laf atmasaydınız keşkeHocam bizim ev müstakil ev. Bana da öyle demişlerdi günler önce evinize fiber çekilecek diye.
Bunlar su borusu diyen arkadaşlar birazcık bilmeden yorum yapmışlar sanırsam. Yakından gidip baktım mavi boruların üstünde Türk Telekom yazıyor. Yani su borusu değil artık galiba
Bir an fiber geldi sanırım gerçekten fiber çıkar![]()
Umarım gelir dostum <3Evimiz 2 ay önce yapıldı. Ben saha ekipleriyle görüştüm 1-2 hafta öncesinde eve kadar hatta nereden kablonun eve gireceğini bile gösterdi. O yüzden yalan konuştuklarını düşünmüyorum ve bugün rögar kapağının yanına Türk Telekom boruları döşendi. Zaten çevrede 2 müstakil ev falanız yani bence eve kadar çekerler yani. Şu an ADSL 16 kullanıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.