Görseldeki kablolama doğru mu?

YusufBal

Centipat
Bu şekil kablolama yaptım. Bir sıkıntı olur mu acaba? Tüm elektrik ve görüntü kablosu bırbırıne baglı.

Son düzenleme:
Görüntü olarak sana bir sıkıntı yaşatmıyorsa bir sorun olmaz.

Merhaba. Bu kabloların karmaşık, sarmal durumu hiçbir olumsuzluğu oluşturamaz hocam. Bunun nedeni, bu kabloların ayrı ayrı EMI koruma kalkanlı (shielded cable) olarak çok yakın temaslı olanlarında bu korumalarının genellikle kablo içlerinden de bulunması nedeniyle olumsuz yönden (EMI) birbirlerini etkilemesi söz konusu değildir. Zaten monitörün mevcut çıkış görüntüsünde bozuk görüntü çıkışı bulunmuyorsa bu kabloların mevcut durumu olumsuz girişimleri (EMI) oluşturamıyordur, çok kuvvetle muhtemel. (Veya "shielded cable" ile "GND" ile topraklanarak bu olumsuzlukları anında giderilmiş oluyordur) Bir görüntü kirliliği dışında başka bir olumsuzluğu da oluşturamayacaklardır, PC'nin mevcut topraklama hattı çok sağlıklı ise. Kolay gelsin.

Topraklı pirize bağlı kablom. Normalde farklı odadayken topraklama yoktu kasaya dokunduğum gibi beni çarpıyordu.

Topraklı pirize bağlı kablom. Normalde farklı odadayken topraklama yoktu kasaya dokunduğum gibi beni çarpıyordu.
O zaman PC monitöründe bu kabloların çok yakın etkileşimiyle ilgili olarak herhangi bir görüntü sıkıntınız olmayacaktır, yani sağlıklı topraklama şartında herhangi bir sıkıntının (EMI) olabilmesi pek beklenemez. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…