Görseldeki kutu VDSL kutusu mu?

Yer
Konya Çeltik
Daha fazla  
Meslek
Bomboş Bi Çar
Daha önce de saha dolapları ile ilgili bir konu açmıştım, Türk Telekom'u arayıp VDSL'e başvuru yaptıktan sonra beni arayan teknik ekip bana bu hızı alamayacağımı ve en fazla alabileceğim hızın 24Mbps olduğunu söylüyorlar. Ama Türk Telekom'daki çalışanlardan birileri ile konuştuğumda sistemde gözüken hızın bu olduğunu söylüyorlar, teknik ekibe 150M mesafede bir santral/saha dolabı olduğunu söylediğimde bana siz santrale bağlısınız ve santrale yaklaşık 1-1.5 km mesafe olduğumu, oradaki saha dolabının ise mahalleye dağıtım için olduğunu ve internet sitelerdeki altyapı sorgularının hatalı olduğunu söylüyor. Ben tam anlayamadım Türk Telekom çalışanlarına da soruyorum şurada bir saha dolabı var mı bakabilir misiniz diyorum o konuda bilgi veremiyoruz diyorlar. Bazı altyapı sorgulama sitelerinde mesela NetSpeed'de 74Mbps boş port yok diyordu, tam birkaç gün önce VDSL'e geçip desteklemediği için ADSL'e geçtiğimde birden port açıldı ve şu an boş port var yazıyor. Gibir altyapı sorgulama da hızımı ve santralin mesafesini 17Mbps 1100M diye belirtiyordu. Şimdi hızımı 74Mbps santrali de 150M diye güncellenmiş. Ayrıca TurkNet'te de 16Mbps gözüküyorken şimdi tekrar 74Mbps yazıyor. Şu kutu ne işe yarıyor çok merak ediyorum. Bölgeye gelen ekibe güvenmiyorum sadece biri çıkıp şu kutu şu işe yarıyor buradan VDSL alamazsın kardeşim demesi yeterli.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    139,6 KB · Görüntüleme: 278
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    174,9 KB · Görüntüleme: 156
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün hatların toplandığı saha dolabı bu. Tabi oradaki boş port olayını Türk Telekom bilir. Çünkü tüm mahalle/cadde/sokak - artık sizin orası ve etrafı ne olarak geçiyorsa - toplanıp dağıtıldığı kutucuk:)

O kutuların ADSL ya da VDSL diye ayrıldığını hiç sanmıyorum. Yerine göre, alt yapıya göre fiber ya da değil o kutuları mutlaka koyuyorlar. Sizin sokaktan alıp başka sokağa koyarlar yeri değişir ama çoğunlukla o kutular var.

O kutunun etrafında birkaç kutu daha var ne olduğunu bilmediğim mobese trafik ışıkları veya elektrik kutusu falan olabilir, belki de beni kandırıyorlar altyapı yok diye :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı