Sayısal Görseldeki matematik sorusu nasıl yapılır?

Dragonsaw

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıdaki matematik sorusu nasıl yapılır?
Anlamadığım yer şurası: Ben zaten yukarıdaki üçgen ve karenin işini hallediyorum. Aşağıda tekrar neden çıkan sonucu ve kare ile işlem tekrar yapıyorum ki?

Video burada: 20:43

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanka dörtgen içinde hem üçgen var hem dörtgen.
Önce içerdekilerini çıkarıyon onlar da
Dörtgen içinde X+y oluyor sonra tekrar işlem uyguluyon.

Bu problem, belirli şekillerle tanımlanmış özel matematiksel işlemler içermektedir. Soruyu adım adım açıklayarak çözeceğim.

1. İşlemlerin Tanımlanması:

Soruda iki farklı işlem tanımlanmıştır:

• Üçgen İşlemi (Üçgen A): Bir sayının (A) üçgen içine alınmasıyla yapılan işlem.
  • Dörtgen İşlemi (Dörtgen A): Bir sayının (A) dörtgen içine alınmasıyla yapılan işlem.
2. Tanımlanan Kurallar ve Gözlemlenen Çelişki:

Sorunun başında verilen tanımlara göre:

• Üçgen A: (-3). A^-2 olarak verilmiştir, bu da (-3) / A^2 anlamına gelir.
  • Dörtgen A: 4 - A olarak verilmiştir.
Ancak, verilen örneklerde bir çelişki bulunmaktadır:

• Dörtgen işlemi için örnek: Dörtgen 7 = 4 - 7 = -3. Bu örnek, verilen 4 - A kuralıyla tamamen uyumludur.
  • Üçgen işlemi için örnek:Üçgen -1 = 6/3 olarak gösterilmiştir. 6/3 işleminin sonucu 2'dir.
    • Eğer verilen kuralı ((-3) / A^2) uygularsak: Üçgen -1 = (-3) / (-1)^2 = (-3) / 1 = -3.
    • Görüldüğü gibi, kurala göre sonuç -3 iken, örnekte sonuç 2 olarak verilmiştir. Bu bir çelişkidir.
3. Çelişkinin Giderilmesi ve Üçgen Kuralının Belirlenmesi:

Bu tür durumlarda, genellikle örnekler veya sorunun devamındaki ipuçları, asıl kuralın ne olması gerektiğini gösterir. Sorunun alt kısmındaki el yazısı çözümde, Dörtgen 7'nin sonucu -3 olarak kullanılmış ve ardından 6 - 3 = 3 işlemi yapılmıştır. Bu, Üçgen -2 işleminin sonucunun 6 olması gerektiğini ima etmektedir.

Şimdi, Üçgen işlemi için hem Üçgen -1 = 2 (örnekten) hem de Üçgen -2 = 6 (el yazısı çözümden çıkarım) sonuçlarını veren bir kural arayalım. Eğer bu bir doğrusal ilişki ise (Üçgen A = m*A + b):

• A = -1 için: m*(-1) + b = 2 => -m + b = 2
  • A = -2 için: m*(-2) + b = 6 => -2m + b = 6
Bu iki denklemi çözersekİkinci denklemden birinci denklemi çıkaralım)(-2m + b) - (-m + b) = 6 - 2-m = 4m = -4

m = -4 değerini ilk denkleme yerine koyalım:-(-4) + b = 24 + b = 2b = -2

Buna göre, Üçgen işlemi için geçerli kuralın Üçgen A = -4A - 2 olduğu sonucuna varıyoruz. Bu kural, verilen örnekle ve sorunun devamındaki çözümle tutarlıdır. Dolayısıyla, soruyu çözerken bu kuralı kullanacağız.

4. Ana Problemin Çözümü:

Şimdi, (Üçgen -2) + (Dörtgen 7) işleminin sonucunu bulalım:

Adım 1: Üçgen -2 işlemini hesaplayalım.Belirlediğimiz kurala göre Üçgen A = -4A - 2:Üçgen -2 = (-4 * -2) - 2= 8 - 2= 6

Adım 2: Dörtgen 7 işlemini hesaplayalım.Verilen kurala göre Dörtgen A = 4 - Aörtgen 7 = 4 - 7= -3

Adım 3: İki işlemin sonuçlarını toplayalım.(Üçgen -2) + (Dörtgen 7) = 6 + (-3)= 6 - 3= 3

Sonuç:İşlemin sonucu 3'tür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…