Bu problem, belirli şekillerle tanımlanmış özel matematiksel işlemler içermektedir. Soruyu adım adım açıklayarak çözeceğim.
1. İşlemlerin Tanımlanması:
Soruda iki farklı işlem tanımlanmıştır:
- Üçgen İşlemi (Üçgen A): Bir sayının (A) üçgen içine alınmasıyla yapılan işlem.
- Dörtgen İşlemi (Dörtgen A): Bir sayının (A) dörtgen içine alınmasıyla yapılan işlem.
2. Tanımlanan Kurallar ve Gözlemlenen Çelişki:
Sorunun başında verilen tanımlara göre:
- Üçgen A: (-3). A^-2 olarak verilmiştir, bu da (-3) / A^2 anlamına gelir.
- Dörtgen A: 4 - A olarak verilmiştir.
Ancak, verilen örneklerde bir çelişki bulunmaktadır:
- Dörtgen işlemi için örnek: Dörtgen 7 = 4 - 7 = -3. Bu örnek, verilen 4 - A kuralıyla tamamen uyumludur.
- Üçgen işlemi için örnek:Üçgen -1 = 6/3 olarak gösterilmiştir. 6/3 işleminin sonucu 2'dir.
- Eğer verilen kuralı ((-3) / A^2) uygularsak: Üçgen -1 = (-3) / (-1)^2 = (-3) / 1 = -3.
- Görüldüğü gibi, kurala göre sonuç -3 iken, örnekte sonuç 2 olarak verilmiştir. Bu bir çelişkidir.
3. Çelişkinin Giderilmesi ve Üçgen Kuralının Belirlenmesi:
Bu tür durumlarda, genellikle örnekler veya sorunun devamındaki ipuçları, asıl kuralın ne olması gerektiğini gösterir. Sorunun alt kısmındaki el yazısı çözümde, Dörtgen 7'nin sonucu -3 olarak kullanılmış ve ardından 6 - 3 = 3 işlemi yapılmıştır. Bu, Üçgen -2 işleminin sonucunun 6 olması gerektiğini ima etmektedir.
Şimdi, Üçgen işlemi için hem Üçgen -1 = 2 (örnekten) hem de Üçgen -2 = 6 (el yazısı çözümden çıkarım) sonuçlarını veren bir kural arayalım. Eğer bu bir doğrusal ilişki ise (Üçgen A = m*A + b):
- A = -1 için: m*(-1) + b = 2 => -m + b = 2
- A = -2 için: m*(-2) + b = 6 => -2m + b = 6
Bu iki denklemi çözersek

İkinci denklemden birinci denklemi çıkaralım)(-2m + b) - (-m + b) = 6 - 2-m = 4m = -4
m = -4 değerini ilk denkleme yerine koyalım:-(-4) + b = 24 + b = 2b = -2
Buna göre, Üçgen işlemi için geçerli kuralın Üçgen A = -4A - 2 olduğu sonucuna varıyoruz. Bu kural, verilen örnekle ve sorunun devamındaki çözümle tutarlıdır. Dolayısıyla, soruyu çözerken bu kuralı kullanacağız.
4. Ana Problemin Çözümü:
Şimdi, (Üçgen -2) + (Dörtgen 7) işleminin sonucunu bulalım:
Adım 1: Üçgen -2 işlemini hesaplayalım.Belirlediğimiz kurala göre Üçgen A = -4A - 2:Üçgen -2 = (-4 * -2) - 2= 8 - 2= 6
Adım 2: Dörtgen 7 işlemini hesaplayalım.Verilen kurala göre Dörtgen A = 4 - A

örtgen 7 = 4 - 7= -3
Adım 3: İki işlemin sonuçlarını toplayalım.(Üçgen -2) + (Dörtgen 7) = 6 + (-3)= 6 - 3= 3
Sonuç:İşlemin sonucu
3'tür.