Görseldeki Minecraft Seed ve dünyası nedir?

Dünya nedir derken tam anlamadım. Orada bir dünya linki var, yüksek ihtimal indirip eğer Minecraft Java sürümüyse oyunun "saves" klasörüne atacaksınız.

Seed ise dünya oluşturma algoritmasıdır. Aynı seed devamlı aynı dünyayı açar, eğer seed bölümünü boş bırakırsanız seed rastgele atanır.

Dünya linkine tıklamayı deneyin. Bir dosya çıkıyor mu?

=====

Linki inceledim, seed bölümünü tamamen boş verin. Dünya linkine girip dosyayı indirin. Klasöre çıkarın. Windows+R tuşuna basıp Çalıştır'ı açın. %appdata%/.minecraft/saves yazıp Enter'layın.

Oradaki klasöre indirdiğiniz ve daha demin klasöre çıkarın dediğim dosyayı atın.

Son düzenleme:
Mesela birisi yeni bir dünyaya başlıyor ve o dünyanın seedini bize veriyor. O seed o başlayanın dünyasıyla aynı oluyor değil mi her şey oluşumlar vs ve aynı yerde mi spawn olunuyor.
Dünya linkine tıkladığımda böyle bir indirme yerine attı.

Bu dünya birisinin dünyası mı oluyor, yaptığı şeyler ve yapılar falan içinde mi oluyor anlamadım tam olarak.

Seed sürüme göre değişir, oladabilir olmayadabilir ama 1.18 güncellemesinden sonra tüm seedler değiştirildi.

Dünya kayıt dosyası ise o oyuncunun yaptığı yapıları vesaire gezip oynayabilirsin.

Mesela birisi yeni bir dünyaya başlıyor ve o dünyanın seedini bize veriyor. O seed o başlayanın dünyasıyla aynı oluyor değil mi her şey oluşumlar vs ve aynı yerde mi spawn olunuyor.
Dünya aynı oluyor ancak aynı yerde spawn olmayabilirsiniz. Yine de koordinatları bulmak mümkün.
Eki Görüntüle 1825756

Bu dünya birisinin dünyası mı oluyor, yaptığı şeyler ve yapılar falan içinde mi oluyor anlamadım tam olarak.
Dünya dosyasında kişinin yaptığı yapılarda duruyor evet. Eğer amacınız kişinin kendi yaptığı yapıları da dahil etmekse bunu indirin ve dediğimi yapın.

Bu işlemden sonra ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…