Görseldeki parçanın adı nedir?

@Rustin Cohle @Kleapsien26 hocalarım dedikleriniz mantıklıya benziyor ama kaputun açıldığını algılayacak bir şey bulamadım. Pederden Türkiye'deki klasik arabalarla uğraşan birisinin numarasını aldım ona sordum. Yanıtladığında ne olduğunu size de iletirim.

Yaylı sistem var gibi açılınca yanıyordur. Yanında olsaydım kesin bulurdum ama buradan bu kadar tahmin edebiliyoruz. Cevabı bekliyoruz hocam.

Hocam Cadillac'dan bahsediyoruz herşey mümkün ama dostumun dediği sebep bu kadar ufak bir parçanın yapabileceği birşey değil zannımca.
Muhtemelen aydınlatma görevi olan bir ışık mekanizmasıdır.
Kablosunda veya sisteminde iptal/arıza durumu varsa işlevini yitirmiş olabilir.
Sökme imkanın varsa farklı kablo hattı ile aküden enerji alarak çalıştırmayı deneyebilirsin.

Hocam şu parçaya benzettim ben.

"Headlamp dimmer" gibi bir şey demişler bazı forumlarda. Bir tür sensör ve sanırım karşıdan gelen araçların farlarını algıladığında, sizin farınızı biraz kısıyor ki karşıdakinin gözünü almasın. Tamamen tahmin tabii, emin de değilim uzman da değilim.

Muhtemelen aydınlatma görevi olan bir ışık mekanizmasıdır.
Kablosunda veya sisteminde iptal/arıza durumu varsa işlevini yitirmiş olabilir.
Sökme imkanın varsa farklı kablo hattı ile aküden enerji alarak çalıştırmayı deneyebilirsin.

Aydınlatma bu şekilde olmaz turuncu reflektör ikaz ışığı olarak kullanılıyor. Tabii eğer ışıksa.

Hocam şu parçaya benzettim ben.

"Headlamp dimmer" gibi bir şey demişler bazı forumlarda. Bir tür sensör ve sanırım karşıdan gelen araçların farlarını algıladığında, sizin farınızı biraz kısıyor ki karşıdakinin gözünü almasın. Tamamen tahmin tabii, emin de değilim uzman da değilim.
Parçalar tamamen aynı. Çok yüksek ihtimal bahsettiğiniz gibi birşey. Kendim hem uzun hem kısa farda denedim oraya ışık verince kapanıp kapanmayacağını, iki türlü de birşey değişmedi. Belki tesisatta bir sorun vardır ya da gün ışığından dolayıdır. Akşam bir daha deneyeceğim.

Parçalar tamamen aynı. Çok yüksek ihtimal bahsettiğiniz gibi birşey. Kendim hem uzun hem kısa farda denedim oraya ışık verince kapanıp kapanmayacağını, iki türlü de birşey değişmedi. Belki tesisatta bir sorun vardır ya da gün ışığından dolayıdır. Akşam bir daha deneyeceğim.
Denediniz mi parçayı? Çalışıyor mu merak ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı