Görseldeki prize PC takılır mı?

Takılır aga zaten laptopların kendi elektrik koruyucusu var yani adını tam hatırlayamadım sıkıntı çıkmaz.

Topraklama olup olmadığını içini açmadan öğrenemezsiniz. Benim evimde toprak hattı yok mesela. Elimle kendim çektim. Sadece bilgisayarımın olduğu odada var. Ama prizlere bakarsanız topraklı priz. Toprak kısmına herhangi bir bağlantı yapılmamış topraklı priz.
Yine de o prizi takan adam toprak hattını da takmıştır diye düşünüyorum.

Markasını araştırdım. 😥

Hocam ben elektrikçiyim. Prizde bulunan metal tırnaklar topraklama hattı.

Zaten sıva prizlerin çoğunda topraklama girişi var ve bu viko marka en iyi markalardan bir tanesi. Arkadaş girişi sormuyor anladığım kadarı ile bağlantısı var mı diye soruyor. Cevap olarak için açmadan göremeyiz bilemeyiz bağlayan arkadaş topraklama kablosu varsa bağlamıştır illaki.

Topraklama olup olmadığını anlamak için prizi sökmek lazım. Basitçe 2 kablo varsa yoktur, 3 kablo varsa topraklama vardır. Yeni binalarda yasal zorunluluk, eski binaların çoğunda sonradan çekilmediyse topraklama olmuyor.

Topraklama önemli bir husus, her eve şart. Şakaya gelmez elektrik.

Zaten sıva prizlerin çoğunda topraklama girişi var ve bu viko marka en iyi markalardan bir tanesi. Arkadaş girişi sormuyor anladığım kadarı ile bağlantısı var mı diye soruyor. Cevap olarak için açmadan göremeyiz bilemeyiz bağlayan arkadaş topraklama kablosu varsa bağlamıştır illaki.
Orada ki prizde topraklama var demedim zaten. Topraklama priz dedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı