Sayısal Görseldeki soru hatalı mı?

İsmetrg

Hectopat
Daha fazla  
1749294230980.png

Soruyu okuduğunuzda küçük kartonların kısa kenarlarına 3X diyor ve sağdaki oluşumda da 3X+ aralardaki yerleri alması gerekiyorken direk oraların hepsine 9 dedi?
Neden 3X+aralardaki kenarları eklemiyor? Pek anlatamadım kusura bakmayın.

Eki Görüntüle 2506961

Soruyu okuduğunuzda küçük kartonların kısa kenarlarına 3X diyor ve sağdaki oluşumda da 3X+ aralardaki yerleri alması gerekiyorken direk oraların hepsine 9 dedi?

Soruda hata yok 45+9-3X+3X+2y = 56 denklemini kurarsan y = 1 çıkıyor y dediğim 9 cm uzun kenarı olan dikdörtgenin kısa köşesidir. Yani alanı 9. uzun kenarı 6 cm olanın üçgenin alanı da 9 olmalı yani kısa kenar 1,5 CM çıkıyor. Köşesi 6 olan dikdörtgenin çevresi 6+6+1, 5+1, 5 işleminden 15 çıkıyor. (X diye bahsettiğim 6 cm uzunluğu olan dikdörtgenin kısa kenarıdır). Karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Kağıtta yapsam daha anlaşılır olurdu.

Eki Görüntüle 2506961

Hocam size bir taktik vereyim böyle yapışık sorularda ilk önce ayrı ayrı çevreleri hesaplayın. Sonra yapışık olan yerleri de her ikisi için de çıkarın. Yani bu soruda her ikisi için de toplam çevre 54 + 22X geliyor yapışık olanların toplamı 9X, 2 ile çarpıp çıkarınca 18X çıkarıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler cevaplar için. Küçük düşününce kısa kenarın kesirli çıkma ihtimalini göz ardı etmişim, yoksa kolay bir soruymuş. Teşekkürler hepinize.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı