Görseldeki tuşun çalışma sistemi nedir?

Birisiokadar

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
IMG_0200.jpeg

Bu düğme elektrikli bisikletlerde vites ayarı için kullanılıyor. Dışarıdan almaya kalkışsam en aşağı 400 liraya geliyor o yüzden kendim yapmak istiyorum. Bir tanesi elime geçse ölçerek anlayacağım ama elimde olmadığı için bilemiyorum.

Tahminimce ortadaki kablo sinyal için, düğme bir taraftayken 1. modda, diğer taraftayken 3. modda, ortada (normal bir düğmede kapalı pozisyon olur orta) ise sinyal vermiyor. Sinyal vermediğinden de 2. modda olduğunu biliyor tarzında bir fikir yürüttüm. Sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2390940

Bu düğme elektrikli bisikletlerde vites ayarı için kullanılıyor. Dışarıdan almaya kalkışsam en aşağı 400 liraya geliyor o yüzden kendim yapmak istiyorum. Bir tanesi elime geçse ölçerek anlayacağım ama elimde olmadığı için bilemiyorum.

Tahminimce ortadaki kablo sinyal için, düğme bir taraftayken 1. modda, diğer taraftayken 3. modda, ortada (normal bir düğmede kapalı pozisyon olur orta) ise sinyal vermiyor. Sinyal vermediğinden de 2. modda olduğunu biliyor tarzında bir fikir yürüttüm. Sizce nasıl?

Hocam vites gibi bir şeye benziyor ancak switch gibiyse 1 tane com ucu olması gerekiyor. Ölçü aleti ile belli olurdu com olup olmadığı ama ürün yok elde.

Hocam vites gibi bir şeye benziyor ancak switch gibiyse 1 tane com ucu olması gerekiyor.

Üstünde olmadığına göre büyük ihtimalle Mcu'da bir olayı vardır. Ona göre ayarlanmıstır.

Konudan uzagim. Bisikletim de yok ama arastirinca boyle bir şey buldum.

https://electricbike.com/forum/foru...9-3-speed-switch-cyclone3000-how-does-it-work

Linkteki diyagrama gore siyah ortak uc. 2 konumunda butun uclar bosta, 1 ve 3 konumunda ortak uc diger iletkenlere baglaniyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada adamin ortak ucu en sagdaki. Sanirim uzerinde yaziyor hangisinin com ucu oldugu. Sende yazmiyorsa com u nasıl bulursun bilmiyorum.

1736257125965.png

Gerci yukaridan sokete gelen kablo siyahmis zaten. Sokete giren siyah kablo com dur herhalde.

Son düzenleme:
@596225 Hocam çok kral bi insansınız. Hepinizin yanıtları için teşekkür ederim. Tahsin hocamın attığı linkteki diyagram benim dediğimi doğruluyor. Kablolardan biri negatif diğer ikisi boş. Düşük ve yüksek rpm modlarına geçmek için gnd yi ilgili kabloya bağlamak gerekiyor. Eğer hiçbir sinyal almazsa o zaman otomatik olarak medium modda oluyor. Diyagramın ilgili kısmı aşşağıda.

Dosya Ekleri

• IMG_1123.jpeg
    IMG_1123.jpeg
    182 KB · Görüntüleme: 35
@Lee Yubin zaten o şekilde hocam. Belirli Yüzdelere kısıtlıyor gücü. Burada merak ettiğim konu üç kabloyla üç ayrı mod kontrol edilemez oluşuydu. Çünkü sinyal için bir tane gelen bir tane dönen kabloya ihtiyaç var, ancak yukardaki tuşta üç tane kablo var ve teknik olarak imkansız oluyor. Ama tahmin ettiğim gibi yalnızca iki mod seçiliyor ve ikisi de seçilmediyse üçüncü moda geçiyor.

Ölçü aleti ile bulunur o.
Zaten benimkinin üzerinde de hocamın attığı gibi Çince yazılar var çevirince de renklerle birlikte kabloların işlevini söylüyor. Ancak tam olarak nasıl çalıştığını bilemediğim için sorma ihtiyacı duydum.

Bir de yazılar Çince olunca çeviride ilginç manalar çıkıyor. Yanlış anlayıp 2000 liralık motor sürücüsünü yapmak istemedim 😁

@MekatronikciAbi hocam Almanya’dan 2000 wattlık motor getirtiyorum. 72 voltluk 2000 watt destekleyen bir sürücüden bahsediyoruz öyle düşünün. Motor sürücüsü demek doğru mu bilmiyorum ama beyin işte ne derseniz 😂😂

@MekatronikciAbi hocam bildiğinizi varsayarak soruyorum; ekstra ışık veya başka bir şey için akım çekmeyeceğim bataryadan, yalnızca motor çalışacak.

72 voltda çalışacak 2000 wattlık motor için akü çıkışına 30 amperlik sigorta yeterli olur değil mi ? Yoksa yokuş vesaire çıkarken kapasitesinden fazla akım çekme ihtimali olur mu ?

Yoksa yokuş vesaire çıkarken kapasitesinden fazla akım çekme ihtimali olur mu?

Hocam 2kW motor rahat yokus çıkar diye düşünüyorum ama milin üzerine fazla yük binerse yanma ihtimalide var bir taraftan.

72 voltda çalışacak 2000 wattlık motor için akü çıkışına 30 amperlik sigorta yeterli olur değil mi?

27a çıkıyor hesaplamada deneyip görmek lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı