GNU/Linux dağıtımı önerisi

Hocam ZorinOS'i 1 günlük deneyimlemiştim GNOME masaüstü ortamını ve pek fazla hoşuma gitmemişti. Linux Mint Cinnamon benim gibi bir kullanıcıyı tatmin eder mi sizce?
Ubuntu/Debian tabanlı önermiyorum çünkü özellikle güncel sistemlerde paketler eskide kaldığı için sorun çıkarabiliyor. Fakat çok fazla bir şey yapmadığınızı hesaba katarsak istediğiniz dağıtımdan başlayabilirsiniz.

Fedora KDE hakkında ne düşünüyorsunuz?

17 yıllık Windows deneyiminden sonra Linux'a geçmek istiyorum. Daha çok günlük kullanıcıyım. Müzik dinler, tek tük oyunlar oynar, tarayıcı da gezinir ve Discord kullanırım. Halihazırda USB de Zorin OS ve Linux Mint kurulu. Sizce Fedora KDE'ya da CachyOS kullansam son kullanıcı olarak zorlanır mıyım?

Mint güzel.

Yanlış anladınız hocam, Fedora 43 sadece GNOME sürümünü değil, Fedora'nın desteklediği tüm masaüstlerini kapsıyor, yani Fedora KDE'ye de 43. sürüm güncellemesi geldi.
Hocam son kullanıcı için Fedora dağıtımı mantıklı mı sizce? Sürücüleri falan otomatik kuruyor mu yoksa benim mi yüklemem gerek?

Hocam son kullanıcı için Fedora dağıtımı mantıklı mı sizce? Sürücüleri falan otomatik kuruyor mu yoksa benim mi yüklemem gerek?
Güncelleme modeli tam olarak Debian ve Arch'ın ortası olduğu için stabillik ve güncellik arasında bir denge sağlıyor, onun dışında Linux dağıtımlarının genelinde çoğu cihazın sürücüsü çekirdeğe gömülü geliyor fakat Nvidia ekran kartı gibi şeylerin sürücülerini kendiniz kurmanız gerekebiliyor. Fedora'da kurulumdan sonra 3. parti depoları etkinleştirip sudo dnf install akmod-nvidia yazarak kurabiliyorsunuz diye biliyorum.

Güncelleme modeli tam olarak Debian ve Arch'ın ortası olduğu için stabillik ve güncellik arasında bir denge sağlıyor, onun dışında Linux dağıtımlarının genelinde çoğu cihazın sürücüsü çekirdeğe gömülü geliyor fakat Nvidia ekran kartı gibi şeylerin sürücülerini kendiniz kurmanız gerekebiliyor. Fedora'da kurulumdan sonra 3. parti depoları etkinleştirip sudo dnf install akmod-nvidia yazarak kurabiliyorsunuz diye biliyorum.
Yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam. Şimdi ISO dosyasını indirip yarın kuracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı