Görseldeki undervolt daha iyi hale gelir mi?

Sleex0x0

Hectopat
Daha fazla  
RTX 2060 12 GB ekran kartına sahibim sıcaklıkları yaz ayına girince 83 derecelere kadar çıktı. Undervolt yaptım şimdi 70 dereceyi geçmiyor ancak bir sorum var;
Normalde 1875MHz kadar çalışıyordu tam yük altındayken. Şimdi 1650 çalışıyor Max. Bu performansa ne kadar etki eder? Heaven benchmark testi yaptım. İlk undervoltsuz yaptım ve 199.5 FPS 5025 skor verdi. 83 derece çalıştı ekran kartı. Undervoltlu yaptığımda ise 199.3 FPS 5020 skor verdi. 70 dereceyi geçmedi. Sizce diğer oyunlarda gözle görülür bir performans düşüşü olur mu yoksa voltaji biraz arttırıp MHz arttırmalı mıyım?
1721644182754.png

Oynadığın oyunlarda undervoltlu ve undervoltsuz aldığın FPS değerlerini karşılaştırıp kendin karar versen daha sağlıklı olur.

Oynadığın oyunlarda undervoltlu ve undervoltsuz aldığın FPS değerlerini karşılaştırıp kendin karar versen daha sağlıklı olur.

Cyberpunk'ta denedim 4-5 FPS fark ediyor gibi. Yani değere bakmasam hissetmem. GTA 5 de denedim aynı şekilde o da 4-5 FPS fark etti. Ama sonuçta 83 derecelere çıkan ekran kartı şimdi 70 dereceyi geçmiyor.

13 derece için 4-5 FPS feda edilebilir. Son kez ne olur ne olmaz diye 30 dakikalık FurMark testi yapın eğer bir sorun çıkmazsa böyle kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı