The Tribal Chief
Kilopat
- Makaleler
- 49
Hocam çok haklısınız. Benim tavsiyemde bu yönde. Maddi özgürlüğünü eline almalısın. Maddi özgürlük sadece günlük yevmiye ile çalışmaktan ibaret değil. Düzgün ve devamlı bir işin olmalı. Bir aileye sahip olduğunda eşin çalışmayabilir. Kendi sorunlarından veya tercihinden olabilir bu. Hem görücü usulü evlenmek istiyorsun, bu yüzden ailen çalışmamasına rağmen çok düzgün karaktere sahip olduğu için senin için birisini uygun görebilir. İleride maddi krizler yaşayabilirsin. Özellikle de çocukların varken bunları yaşarsan, hele birde birikmişin yokken bunları yaşamak zamanında görmüş olduğun ve ya halende görmekte olduğun psikolojik tedavini veya pisikolojini çok daha kötü yönde etkileyebilir. Herşeyi öngöremeyiz hayatta ancak memur olman kafanı baya rahatlatır. Her ay tıkırında paran hesabında. Devamlı ve sabit ücretle hayatını yaşarsan sonraki harcamalarını ona uygun olacak şekilde ayarlarsın. Memur sadece benim verdiğim bir örnek. Yevmiye olarak çalışma. Ayrıca işverenin devlet olsun.Düzgün bir işe girip maddi özgürlük kazanmadan, aileden bağımsız hale geçebilecek güce ulaşmadan evliliği ne kadın, ne de erkek için öneriyorum. 19 yaş da benim düşünceme göre evlenmek ve bir ton sorumluluk almak için çok erken bir yaş. Üstüne senin psikolojik durumların da etkilenince bence bir nefes alıp düşün, hatta 1 değil 12 kere düşün.
Bu arada cinsellik arzu etmen yanlış bir şey değil, bunu tabulaştırma. Genlerimize kazınmış bir şeyi ayıpmış gibi kimseden saklamaya gerek yok. Canlılığın en temel güdüsü cinsellik ve üreyip neslini devam ettirmektir.
Bence çok istenecek bir şey değil. Eskiden 15 16 yaşındaki bir kız sürüden ayrıştırılıp kesilecek bir koyun gibi seçiliyordu küçük yerleşim ve köylerde. 17 yaşında da kucağına bebek veriliyordu. Görevi çocuğuna bakmak, evi temizlemek, kocası denecek tip gelmeden yemeği hazır etmek. 17 yaşındaki kim böyle bir hayat ister? 17 yaşında oyun oynanır, gezilir, ders çalışılır. Çocuk bakılmaz... Ne sevgi var, ne saygı. Geçmiş dönemin modern köleliği, modern bile değil hatta, ortada resmiyet bile yoktu çoğunun.Eski zamanlarda yaşamış olup görücü usulü evlenmeyi ben de çok isterdim.