Görücü Usulü Evlilik

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
7.084
Makaleler
45
Çözümler
9
Yaşım 19. 3 yıldan beri psikolojik tedavi görüyorum. Engelli raporu bile var. 2 defa hastaneye yattım. Şu an 22 tane ilaç kullanıyorum. Doktor zihinsel aktivite (ders çalışmak, kitap okumak vb.) yasakladı. Bilgisayar oynamama bile karışıyor. Çok az oynayacaksın diyor. Doktorumu seviyorum. Sağ olsun çok fazla yardımcı oldu.

Asıl demek istediğim görücü usulü bir kadın hayatımda olmasını istiyorum. Amacım cinsel olayla alakası yok. Her zaman yanımda olacak bir kişi arıyorum.

Annemgile bu durumu aileme nasıl açıklayabilirim? Ben çok ciddiyim.

Benim şu anda yapabileceğim sadece bir işte çalışmak. Çünkü psikiyatri yine karıştı. Evde otur otur olmaz diyor.

Bana tavsiyelerinizi bekliyorum. Dediğim gibi hiç kimseye söylemedim.
 
Hocam eminim ki zor günler geçirmiş ve üstesinden gelmişsiniz yaşınız benden 1 yaş büyük bence çok erken ama gönüller bir olursa ve gerçekten istediğinizi düşünüyorsanız diyecek pek bir şey yok ama önce bu durumu başkasından önce kendi iç dünyanızla tartışın iyi geceler dilerim çok geçmiş olsun hocam güçlü kalın.
 
Düzgün bir işe girip maddi özgürlük kazanmadan, aileden bağımsız hale geçebilecek güce ulaşmadan evliliği ne kadın, ne de erkek için öneriyorum. 19 yaş da benim düşünceme göre evlenmek ve bir ton sorumluluk almak için çok erken bir yaş. Üstüne senin psikolojik durumların da etkilenince bence bir nefes alıp düşün, hatta 1 değil 12 kere düşün.

Bu arada cinsellik arzu etmen yanlış bir şey değil, bunu tabulaştırma. Genlerimize kazınmış bir şeyi ayıpmış gibi kimseden saklamaya gerek yok. Canlılığın en temel güdüsü cinsellik ve üreyip neslini devam ettirmektir.
 
Görücü usulü evlilikte bence kişiler birbirine denk olduğu sürece sıkıntı yok. Hatta flört döneminde her şeyi tüketip evlenince bir anda boşluğa düşüp, birbirinden sıkılıp kısa sürede boşanmayla sonuçlanan ilişkilere kıyasla daha sağlam olması da bence oldukça muhtemel. Ama evlilik sorumluluk ister. O sorumluluğu alabileceğinize eminseniz bence ailenizle bu durumu paylaşmanız gayet normal bir durum.

Şehir hayatı, uzun yıllar süren öğrencilik derken bu çağın insanı genelleme yapacak olursak daha geç yaşlarda olgunlaşıyor gibi geliyor bana fakat 19 yaş da evlenilmeyecek bir yaş değil. Yeter ki o sorumluluğu kaldırabilecek özgüvene sahip olun.
 
Düzgün bir işe girip maddi özgürlük kazanmadan, aileden bağımsız hale geçebilecek güce ulaşmadan evliliği ne kadın, ne de erkek için öneriyorum. 19 yaş da benim düşünceme göre evlenmek ve bir ton sorumluluk almak için çok erken bir yaş. Üstüne senin psikolojik durumların da etkilenince bence bir nefes alıp düşün, hatta 1 değil 12 kere düşün.

Bu arada cinsellik arzu etmen yanlış bir şey değil, bunu tabulaştırma. Genlerimize kazınmış bir şeyi ayıpmış gibi kimseden saklamaya gerek yok. Canlılığın en temel güdüsü cinsellik ve üreyip neslini devam ettirmektir.
Hocam çok haklısınız. Benim tavsiyemde bu yönde. Maddi özgürlüğünü eline almalısın. Maddi özgürlük sadece günlük yevmiye ile çalışmaktan ibaret değil. Düzgün ve devamlı bir işin olmalı. Bir aileye sahip olduğunda eşin çalışmayabilir. Kendi sorunlarından veya tercihinden olabilir bu. Hem görücü usulü evlenmek istiyorsun, bu yüzden ailen çalışmamasına rağmen çok düzgün karaktere sahip olduğu için senin için birisini uygun görebilir. İleride maddi krizler yaşayabilirsin. Özellikle de çocukların varken bunları yaşarsan, hele birde birikmişin yokken bunları yaşamak zamanında görmüş olduğun ve ya halende görmekte olduğun psikolojik tedavini veya pisikolojini çok daha kötü yönde etkileyebilir. Herşeyi öngöremeyiz hayatta ancak memur olman kafanı baya rahatlatır. Her ay tıkırında paran hesabında. Devamlı ve sabit ücretle hayatını yaşarsan sonraki harcamalarını ona uygun olacak şekilde ayarlarsın. Memur sadece benim verdiğim bir örnek. Yevmiye olarak çalışma. Ayrıca işverenin devlet olsun.

Gelelim evliliğin 19 yaşında biri için neler ifade edebileceğine. Evlilikte kadınlardan çok erkekler üstünde baskı hisseder. 19 yaşında iki kişinin evlendiğini düşün. Bu durumlarda genelde erkek daha fazla yük altındadır. Yükten kastım psikolojik açıdan. Psikolojik sorunlarını tamamen bastırmalı ve onları kontrol altına almalısın. Erkeklerin yaşının genç olduğu evliliklerin çoğu çabuk biter. Bunları biraz araştır. Hatta baya bir araştır çünkü burada hayatının geri kalanı için büyük bir planlama içindesin. Eski zamanlarda yaşamış olup görücü usulü evlenmeyi bende çok isterdim. Günümüzde bu pek kalmasa da ayıplanacak hiç bir yönü olmadığından emin ol. İçin rahat olsun. Ben neden böyle düşünüyorum triplerine girme.🙃 Son olarak bunları enine boyuna ailenle tartış. Allah inşallah gönlüne göre verir. İyi geceler.
 
Bu konudan benim anladığım şey şu; hayatın boyunca sana "bakacak" ve "ihtiyaçlarını" karşılayacak bir kadın arıyorsun. :D

Kendi hayatını bile idame ettirebilecek durumda değilken neden başka birisini de seninle aynı durumun içine sokmak istiyorsun? Sağlık durumu hem fiziksel hem de zihinsel olarak iyi olan 2 insanın evliliği bile zor devam ettirilen bir şeyken neden senin durumunda bir kadın bütün hayatı boyunca her şeyi yüklenmek zorunda kalsın? Sana zaten yazık olmuş da, başka birini bu durumun içine çekmek sandığın gibi bir kurtuluş olmayacak.

Bu durumda işin çocuk kısmını falan geçiyorum, bana kalsa çocuk için özel ehliyet alınması lazım bir sürü yeterlilik testinin ardından.
 
Eski zamanlarda yaşamış olup görücü usulü evlenmeyi ben de çok isterdim.
Bence çok istenecek bir şey değil. Eskiden 15 16 yaşındaki bir kız sürüden ayrıştırılıp kesilecek bir koyun gibi seçiliyordu küçük yerleşim ve köylerde. 17 yaşında da kucağına bebek veriliyordu. Görevi çocuğuna bakmak, evi temizlemek, kocası denecek tip gelmeden yemeği hazır etmek. 17 yaşındaki kim böyle bir hayat ister? 17 yaşında oyun oynanır, gezilir, ders çalışılır. Çocuk bakılmaz... Ne sevgi var, ne saygı. Geçmiş dönemin modern köleliği, modern bile değil hatta, ortada resmiyet bile yoktu çoğunun.

Sonra ne oluyor biliyor musun? Bu şerefsiz adam gidip 2. ve 3. ''avrat'' alıp sırasıyla hepsinin hayatını mahvedip yok ediyor. 22-23 yaşlarında sadece ev temizliği yapıp çocuk büyüten biri olarak hiçbir güvencen olmadan yine susmak zorunda kalıyorsun çünkü hak iddia edebileceğin ne birikimin, arkanda durabilecek ne ailen var ne devlet var...

Görücü usulü evliliklerin hepsi böyle olmasa da bu şekilde hayatı karartılmış çok kişi var. Günümüzde hem insanlar, hem de aileler daha fazla bilinçlendi. Şu an sağlıklı hiçbir kafa kızını ve oğlunu bu yaşlarda EVLENDİRMEZ!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı