Görüntü Belleği VRAM 0 MB Gösteriyor

XIII

Hectopat
Yer
Tekirdağ/Türkiye
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.

Ben 2 gün önce bilgisayarımı sıfırladım. Sıfırladıktan sonra başlattığımda ekran siyah bir şekilde kaldı bende Windows USB'si ile yeniden Windows kurulumu yaptım ve bilgisayara giriş yaptım. Ardından sürücüleri güncellemeye başladım. Fakat Görüntü Bağdaştırcılarını güncellerken bilgisayar çöküyor ve yeniden başlattığımda en başta söylediğim gibi yine siyah bir ekranda takılıp kalıyor. Sonra dxdiag'a girerek Ekran kısmına baktım Görüntü Belleği (VRAM): 0 MB yazıyordu. Daha önceden böyle bir sorun yoktu.

Sistemim:
Asrock B250M Pro4
Intel Pentium G4560
Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2666MHz
MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB
Corsair Force Series LE200 240GB
Windows 10 Pro

Sorun:

Ekran kartını okumuyor, kasayı açtım ekran kartını çıkardım sağlam bir şekilde yerine taktım ve kablolarını yeniden bağladım belki bir iletim sorunu olmuştur diye fakat nafile...

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sıra ile gidiniz.

İlk olarak HD 610'i kurunuz. Akabin de ise GTX 1050.
Öncelikle beklettiğim için özür dilerim fakat sınav zamanına geldiği için çalışmakla uğraşıyorum.

Dediğiniz gibi HD 610 kurdum fakat şöyle bir hata aldım:

Bu sorun hakkında araştırma yaptım ve videosunu çeken kişilerde "Aygıt Yönetici" sini açtıklarında Görüntü Bağdaştırıcıları kısmında ekran kartı ismi çıkıyor. Bende ise Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı yazısı var. Ekran kartımın sorunsuz bir şekilde çalıştığını düşünüyorum. Acaba sorun BIOS'a girerek çözülebilir mi? Ben daha önceden BIOS'a girmedim bile doğru düzgün hiçbir ayarını da değiştirmedim.

Windows 10 1709 güncellemesinden sonra oluşan bir sorun olduğuna dair bir sürü konu ve video var. Ben 1709 güncellemesini yaptıktan birkaç gün sonra bilgisayarımı sıfırladım. Artık ekran kartını okumuyor ve sürücüyü güncelleyince birden ekran çöküyor bende yeniden başlatarak geri yükleme yapıyorum.

Kırmızı kutucuk ile gösterdiğim yerde eskiden ekran kartı ismi yazardı. Ekran kartının ömrünü doldurduğunu düşünmüyorum aldığımdan beridir 1 yıl ya geçti ya da geçmedi.

Temel Görüntü Bağdaştırıcısı adlı aygıta sağ tıklayın ve bu aygıtı güncelle yardımı ile "otomatik olarak sürücüyü bul" işlemini kullanın. Sorun değil dostum, dilediğin zaman yazabilirsin, derslerine odaklan.

Sanırım bu sorunu videoya çekmem gerekiyor çünkü 4 gündür sürücüyü aygıt yöneticisinden olsun kendi sitesinden olsun bir sürü yerden güncelliyorum ve her seferinde bilgisayar çöküyor yani hiçbir şekilde güncellenmiyor.

Bilemiyorum, belki klasik ve demode bir öneri olacak ama format!

DDU ile bütün ekran kartlarının sürücülerini silip sıfırdan; intel sonra nvidia olmak üzere sırası ile sürücüleri tekrar kurmanızı önermekten başka bir şey aklıma gelmiyor.

DDU ile NVIDIA temizliği yapın ve sürücüyü tekrar kurmayı deneyin.
bende de vram kullanımı 0 gösteriyor ve 60 hzlik monitörden istediğim fpsi alamıyorum.
bende de aynı sorun var lütfen yardım...
bende de aynı sorun var kütfen yardım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…