Görüntü Bozulma Sonrası Ekran Gelmiyor

Parzival

Megapat
Yer
Krypton
Daha fazla  
Meslek
Köle
Dying Light oynarken oyun takıldı ve oyundan atacak sandım. Daha önceleri yapmıştı ve masaüstüne atıyordu. Bekledim, bir şey olmayınca reset tuşuna bastım. Bilgisayar kapandı ve açıldı. Yani fanları durdu ve tekrar uyandı bilgisayar. Böyle yapmaması gerekiyordu ama niye yaptı? Açıldıktan sonra ekran gelmedi ve bilgisayarın güç tuşuna 4 saniye basılı tuttum ama yine de işlemedi. Ben de reset düğmesine basıp bilgisayar fanları durdurduktan sonra kablosunu söküp içini açtım. Bakalım belki sök-tak taparsak çalışır. Kasanın içinde ne yanık kokusu ne de aşırı ısınma söz konusuydu. Zaten öyle uzun süredirde oynamıyordum oyunu. Ama şu an tekar denediğimde yine çalışıyor bilgisayar ama yine de ekran gelmiyor. Sorun ne olabilir? İşlemci mi yandı? Ekran kartı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dying Light gibi bir oyunu oynarak işlemci veya ekran kartı yakman için celeron işlemcinin kendi grafik kartıyla bile 3 tane dying light açsan yine yakamazsın artık yeni sistemlerde ısı derecesi 80 i geçtiğinde otomatik kendini korumaya alır ve sistemini kapatır.Sürekli oyunda ekran donduğu için çat diye power tuşuna basılı tutup hard reset atarsan sürekli yazılımsal ve driver sorunları ağır ortaya çıkmaya başlar. Bunun çözümü ez flash ile format atmak tabi en azından power tuşuna bastığında bir ekran geliyorsa delete spamla boot et direk formata asıl benim eş dostlardada böyle sorunlar çıkmıştı bu şekilde çözdüm ama sistemini yinede buraya atarsan ve ne zamandır bu sistem sende onlarıda yazarsan ona göre bir açıklama yaparım.Aynı zamanda tek Dying Light oynarken mi donup ekran kilitleniyor yoksa normaldede mi yapıyor ? Eğer tek o oyundaysa Harddiskinin okuma yazması bir süreden sonra kilitleniyordur hdd %100 kullanım olabilir ama eğer ssd var ise sadece o oyunda yapıyorsa bunu muhtemelen o oyundan kaynaklanan bir sorun bunu ya başka bir oyunda denersin yada benchmark yaparak deniyebilirsin. iyi akşamlar

Dying Light gibi bir oyunu oynarak işlemci veya ekran kartı yakman için celeron işlemcinin kendi grafik kartıyla bile 3 tane dying light açsan yine yakamazsın artık yeni sistemlerde ısı derecesi 80 i geçtiğinde otomatik kendini korumaya alır ve sistemini kapatır.Sürekli oyunda ekran donduğu için çat diye power tuşuna basılı tutup hard reset atarsan sürekli yazılımsal ve driver sorunları ağır ortaya çıkmaya başlar. Bunun çözümü ez flash ile format atmak tabi en azından power tuşuna bastığında bir ekran geliyorsa delete spamla boot et direk formata asıl benim eş dostlardada böyle sorunlar çıkmıştı bu şekilde çözdüm ama sistemini yinede buraya atarsan ve ne zamandır bu sistem sende onlarıda yazarsan ona göre bir açıklama yaparım.Aynı zamanda tek Dying Light oynarken mi donup ekran kilitleniyor yoksa normaldede mi yapıyor ? Eğer tek o oyundaysa Harddiskinin okuma yazması bir süreden sonra kilitleniyordur hdd %100 kullanım olabilir ama eğer ssd var ise sadece o oyunda yapıyorsa bunu muhtemelen o oyundan kaynaklanan bir sorun bunu ya başka bir oyunda denersin yada benchmark yaparak deniyebilirsin. iyi akşamlar
Hayır delete spamledim tepki vermeyince reset attım. Ben de öyle sık sık reset atan biri değilim zararlarını biliyorum. Sadece Dying Linght'ta yapıyordu başka hiç bir oyunda yapmamıştı. Türkçe yama da kurulu değildi, oyunda orijinaldi. SSD'im var ayrıca HDD'de kullanıyorum. Sistemim;

- İ3-2100 CPU
- 8 GB 1333 MHZ Ram
- GTX 750 Tİ Ekran Kartı
- 240 GB SSD
- 500 GB HDD

Kasadaki bütün kabloları çıkar güç kablosu vga vesayre. Hepsini çıkardıktan sonra ise power tuşuna 15 ila 20 saniye arası basılı tutun ve hiç elinizi çekmeyin. Bu yaptığımız metod içinde siz bilgisayarı kapatsanız dahi kasada hala elektirik var demektir o elektiriği yok edelim sonra tekrar kabloları takıp bilgisayarı açalım. [Unutma amacımız kabloları çıkarıp kasadaki elektiriği tamamiyle yok etmek.Bunun için 15-20 sec basılı tut]

Ekran kartının ''hdmı'' girişi vardır.Eğer monitörününde hdmı girişi varsa evindeki televizyonun hdmı kablosunu al ekran kartıyla monitöre tak.Kısacası vga yerine hdmı olarak bağla sonra tekrar açmayı dene ekran gelicektir illaki

Ekran kartının ''hdmı'' girişi vardır.Eğer monitörününde hdmı girişi varsa evindeki televizyonun hdmı kablosunu al ekran kartıyla monitöre tak.Kısacası vga yerine hdmı olarak bağla sonra tekrar açmayı dene ekran gelicektir illaki
Sorun vga girişinden değil eminim. Pc açıldıktan sonra klavyede Num lock tuşuna basıyorum ama ışığı yanmıyor kilitlenmiş gibi. Bios resetlemeyi deneyeceğim yarın.

Ben size sorun vga girişinde demedim.Lütfen dediklerimi dikkatli okuyunuz.Hdmı kablosu ile direkt ekran kartından monitörüne bağlıcaksınız.Muhtemelen vga dönüştürücü ile ekran kartınıza hdmı kablosu takarak monitöre bağlamışsınızdır belkide bu yüzden ekran gelmeme sorunları olabilir hatta muhtemelen öyledir.Sorununuzu bios resetleme ile çözemezsiniz malesef çünkü sorununuzun bios ile bir alakası yoktur.

Ben size sorun vga girişinde demedim.Lütfen dediklerimi dikkatli okuyunuz.Hdmı kablosu ile direkt ekran kartından monitörüne bağlıcaksınız.Muhtemelen vga dönüştürücü ile ekran kartınıza hdmı kablosu takarak monitöre bağlamışsınızdır belkide bu yüzden ekran gelmeme sorunları olabilir hatta muhtemelen öyledir.Sorununuzu bios resetleme ile çözemezsiniz malesef çünkü sorununuzun bios ile bir alakası yoktur.
Ben de size dönüştürücü ile bağladığımı söylemedim siz de benim yanıtlarımı dikkatle okuyun ya da sorun. Sahip olduğum 750 Tİ'da VGA girişi mevcut ve mönitörümde sadece VGA girişi var.

Dediğim gibi sorunu bios'u resetleyerek çözdüm. Jumper ile resetledim ve şu an biostayım. Cidden çok rahatladım ve sorunum çözülmüş oldu. Konu kilit.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı