Ekran kartı ayarlarınızda V-Sync gibi bir özellik varsa açmayı veya kapatmayı deneyin.
Monitörü kapatıp açınca da güzeliyor tamam ama neden ben bunu yapmak zorunda kalıyorum.
Servise gönderdiğim arıza notum.
Ekranın tam ortasında dikey bir kırılma çizgisi oluşuyor ve aynı zamanda ekranın tam sol ya da sağ tarafında ayrı bir görüntü oluşuyor, monitörü kapatıp açınca düzeliyor.
Aynı zamanda oyunlarda da anormal bir FPS düşmesi sorunu yaşıyorum, oyundayken Alt+Tab ile masaüstüne geçip tekrar oyuna geçtiğimde FPS 5 - 10 değerlerinde geziyor ve o değerlerde kalıyor düzelmesi için oyunu kapatıp açmam gerekiyor. Eski kartım olan 1070 Ti ile deniyorum günlerdir ne ekranda kırılma sorunu yaşıyorum ne de oyun geçişinde anormal FPS düşmesi sorunu yaşıyorum.
Windows 10 Pro orijinal 64 Bit.
Anakart ASUS ROG Crosshair VIII Hero (güncel BIOS)
İşlemcim Ryzen 9 5900X 4.8GHz
Monitörüm ASUS PG258Q 240Hz.
RAM G.Skill 16 GB CL19 4266 MHz (CL16 da 4000MHz denendi)
Güç kaynağı Corsair HX1000i 1000W.
Bugün yaptığım görüşmede çıkış portlarının kontrol edildiği testlerden geçtiği ve FPS probleminin görülmediğini rapor etmişler kartı gönderiyorlar sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum bende 2 haftadır 1070 Ti kullanıyorum ama hiç sorun yaşamıyorum anlamadım gitti. Tek fark ettiğim şey şu 3080 kartını Display Port çıkışı kasanın metaline çok yakın aynı hizadalar acaba diyorum Display Port kablosunun dış metali kasa ya değiyorda oradan bir şase mi alıyor ondan böyle yapıyor anlamadım gitti gerçekten.