Görüntünün bozulması ve gidip gelmesi

Berkay Kazancı

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, uzun zamandır çözemediğim bir sorun var. Öncelikle sistemim şu:
  • AMD Phenom II x4 965 3.4 GHz
  • 8 GB Hyperx Savage RAM
  • MSI 970A-G43 anakart
  • MSI GTX 1050 Gaming 2G ekran kartı
  • TX 450W 380 Watt veriyor PSU
  • 500 GB Samsung HDD
Sorunum şu yaklaşık 4 ay önce bilgisayarımın görüntüsü gidip gelmeye başladı. Bazen görüntü gidiyor ekranda noktalar çıkıyor rengarenk seyrek ama bazen gidip geldiği zaman ekran kayıyor her yer yeşil mavileşmiş oluyor. Görüntü var ekran sağa kayık halde. Bazen monitör out of range hatası veriyor biraz beklediğim zaman görüntü gidip geliyor sonunda düzgün görüntü geliyor. Bazen görüntü tamamen gidiyor lakin arkadaki müzik veya oyun hala devam etmekte biraz bekleyince görüntü geliyor ya da yukarıdakilerdeki bozukluklardan birisi oluyor. Denemelerim:
  1. BIOS'u sıfırladım.
  2. Ekran kartını güncelledim.
  3. Format attım.
  4. BIOS'u güncelledim.
  5. RAM'leri tek tek denedim.
  6. Ekran kartını tam 2 kere garantiye yolladım birinde Vatan bilgisayar üzerinden diğerinde ise bizzat servis pointe yolladım sorun yok dediler ve 2. gönderişimde ekran kartının BIOS'unu güncellediklerini söylediler. Sorun hala devam etmekte.
  7. Sorunsuz çalışan muhasebe bilgisayarında denedim görüntü bozuk geldi lakin PSU'su 250w olduğu için kendi PSU'mu taktım PSU hariç tüm parçalar değişti fakat görüntü bozuk geldi.
  8. Monitör sorunludur dedim televizyona bağladım sorun hala devam etmekte kablo vs değiştirdim onlarda problem yok.
  9. MSI Afterburner ile saat hızlarını düşürdüm sorun devam etmekte.
Denemelerim bunlar ve bir türlü çözüme ulaşamadım görüntü hala gidip geliyor etrafta gidip gelen rengarenk pixeller var. Oyun oynayamıyorum koca yaz tatili evde olduğum süre boş boş oturdum. Sorun neden olabilir acaba nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Sorunsuz çalışan muhasebe bilgisayarında denedim görüntü bozuk geldi lakin PSU'su 250w olduğu için kendi PSU'mu taktım PSU hariç tüm parçalar değişti fakat görüntü bozuk geldi. "

kısmını tam anlayamadım. Ekran kartınızı mı muhasebe bilgisayarında denediniz?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı