Görüntüyü En İyi Şekilde Veren Panel Önerisi

166770

Kilopat
Makaleler
5
Merhaba. Yanlışım varsa düzeltin, ekranlardan pek anlamıyorum. En iyi görüntü veren ve yansıtan renkleri canlı yansıtan ekran IPS diye biliyorum, doğru mu? Ve diğer ekranlara göre nasıl bir farkları anlatırsanız iyi olur. Örnek olarak bir kaç ekran linki verdim:

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten bakarak malesef olmuyor IPS diye alıyorsunuz sönük çıkıyor veya bazen MAT ekranlar daha iyi olabiliyor.

Ürün yorumlarına bakmak lazım hepsiburada vb. sitelerden , veya teknoloji sitelerinde forumlarındaki incelemelere bakmak gerek.

Örnek vermek gerekirse 10 sene önce bir tv alacaktık 50 tane açık tv arasında bence en net görüntüyü o gün aldığımız philips veriyordu ama internetten bakarak alsak belki toshiba alacaktık örnek mesela.

IPS Panelin renkleri güzeldir canlıdır fakat gecikmesi ve input lagı fazla olduğu için oyuncular tercih etmez.Tabii şuan yeni yeni bunun önüne geçiliyor fakat diyeceğim o ki eğer rekabetçi bir oyun oynamıyorsanız PUBG,CS:GO gibi IPS Panel iyidir.Bir de o attıklarınızdan bir kaçı TN Panel bilginize.

Monitör olayından pek anlamasam da, şu an kullandığım BenQ GW2270'i önerebilirim. Renkler epey canlı ve siyah-beyaz kontrastı tatmin edici. Ancak, Photoshop vb programlar kullanacaksanız ve gerçeğe en yakın renkleri arıyorsanız, test etmeden hiç bir monitörü almayın derim...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı