Göz Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?

@Silinen üye "Gözyaşı, gözün şeffaf ön yüzeyi olan korneanın sinirlerinin tahriş olmasını engeller. Gözyaşının görevlerinden de anlaşılacağı gibi eksikliği gözde uzun vadede ciddi problemlere, hatta körlüğe yol açabilir. Ciddi olarak değerlendirilmesi, tedavi gerekir."

Uzun süreç sonucunda olabilecek bir şey.
 
Bozuk mu değil mi emin değilim. Dün sabah uyandığımda her tarafı bulanık görüyordum sonra yüzümü yıkadım biraz geçti. Sanırım gözümde kir var.

Beyler İnternet'ten yaptığım teste göre gözümde astigmat var. Yarın göz doktoruna gideceğim. Sanırım gözlük veya lens verecek. Ben yaklaşık 4 yıldır bilgisayar başındayım. Size tavsiyem gözünüzü dinlendirin. Sürekli oturmayın bilgisayara. Arada bir çıkıp dinlendirin gözlerinizi. Yarın doktora gittikten sonra size detaylı bilgi bilgi veririm.
 
Gözlük veya lens vermedi. Bana dediği şey sol 0.25. Fazla yardımcı olmadı doktor. O söylediği 0.25 in ne olduğunu bile söylemedi miyop mu astigmat mı filan. Başka hastaneye gideceğim. Özel hastanedeki doktorların fazla bilgisi yok.
 
Sana verdiği raporun fotoğrafını atarsan yardımcı olurum net bir biçimde :)
Eğer uzaktaki cisimleri normal insanlar kadar net göremiyorsan sıkıntı bellidir.

Örneğin bende 0,5 numara uzak var ancak hayatıma engel olmuyor.
 
Güncel monitörler göze zarar vermemektedir (sadece kuruluğa sebep olur. Bunun sebebi de monitör kullanırken gözümüzü çok az sayıda kırpmamız. Her 5dk'da bir uzak bir noktaya birkaç saniye bakıp gözünüzü daha sonrasında birkaç saniyeliğine kapatırsanız o sorun da çözülür.) ancak tüplü monitör kullanıyorsanız/kullandıysanız sebep olması mümkün.
 
Tüplü monitör değil LED monitör. Aslında bilgisayar gözü bozar. Saatlerce tek bir noktaya odaklanmak göz bebeğinin seklinin bozulmasına sebep olur. Bu da beraberinde astigmat hastalığını getirir. BilgisayarKurdu Doktor bana rapor filan vermedi. Sadece okula vermek için rapor aldım. Yoksa gözle ilgili herhangi kağıt vermedi.

Bana dedi ki git ilerlerse tekrar gel dedi. :) Hatta adama dedim ki bende sanırım odaklama sorunu var (astigmat) bana verdiği cevap (o ne?). :) Yani doktor değil de yoldan geçen birisini oraya koymuşlar sanki. :) Tek alabildiğim cevap sol 0,25. sağ daha az bozuk. Göz için damla istedim onu da vermedi. Anlayacağınız para almasını biliyorlar ama hizmet yok.

Bu arada şu testi yapın arkadaşlar sorun varsa doktora gidin. www.dunyagoz.com: Dünyagöz Göz Testleri Test %100 değil. Yani doktor muayenesi yerine geçmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı