Göz çizdirme ameliyatı olmak mantıklı mıdır?

Racheq

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle şöyle başlamalıyım. Benim gözümün bu yaşıma kadar hiçbir sıkıntısı yoktu. Sadece ortaokuldan 10. sınıfa kadar her zaman göz numaram sabitti. Hep 0.25 idi. Ne kadar ekranlara baksam da özellikle o yaşlarda derecenin artması yaygın olsa da benim derecem artsa bile 0,25 idi hep. Bu ne kadar güzeldi fakat olanlar bu yaz oldu sanırım. 2-3 ay gece 2-5 saat kapkaranlık odada sürekli telefona bakıyordum. Bunun sonrasında okul yorgunluğu ve daha fazla ekrana bakma süresi eklendiğinde (aşırı parlak ekran tahtasına ortalama 7 saat bakmak) numaram aniden 0,50 ye fırladı. Evet yakını iyi görebiliyorum ama mesela koridorun sonundaki yazılar ve cisimler hep çarpık çarpık ve zigzaglı görünüyor. Benden daha ciddi göz kusurları olanlar adına bu konu hakkında özür diliyorum ama sanırım benim durumum da "gözlüksüz ve gözlüklü ciddi fark"a döndü. Yani artık her türlü küçük olsa da uzağı daha net ve çarpıksız görebilmek için gözlüğe ihtiyacım olacak. Ben de yaşım daha da ilerlediğinde ve numaram sabitlendiğinde göz çizdirmek istiyorum. Duyumlarıma göre riskleri varmış, eğer sonradan bir şey olursa ikinci kez yapılması oldukça nadirmiş ve benim derecelime göre gerek yokmuş. E ama ben zaten uzağa bakınca başım ağrıyor her seferinde. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı