Göz çizdirme ameliyatı yapılmalı mı?

EqoBroTR

Hectopat
Haftaya inşallah girmeyi düşündüğüm ameliyat fakat aklımda hala soru işaretleri var. Bu ameliyatı olmuş kişiler dezavantajlarını veya gerçekten işe yarar bir ameliyat olup olmadığını yazarsa sevinirim. ( özellikle no touch laser yöntemi.)

Pişman mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftaya inşallah girmeyi düşündüğüm ameliyat fakat aklımda hala soru işaretleri var. Bu ameliyatı olmuş kişiler dezavantajlarını veya gerçekten işe yarar bir ameliyat olup olmadığını yazarsa sevinirim. ( özellikle no touch laser yöntemi.)

Pişman mısınız?
Daha önce olmadım çokta bir bilgim yok fakat şunu söyleyebilirim, göz doktorları hiçbir zaman göz çizdirmez. Fark ettiyseniz gözlük kullanır hepsi.

Yani diyeceğim, riskli bir iş. Başkasını tedavi eden adam kendisinde bu tedavi yönetimi kullanmıyor. Bir gariplik yok mu sizce? Araştırmalarıma göre de göz de kuruluk vs. de yapıyor.

Pişman mısınız?

Göz çizdirme ameliyatında tehlike neredeyse yok denecek kadar az. En büyük sorun gözün mikrop kapması bunda dikkatli olursanız sorunsuz bir şekilde net görürsünüz. En güvenilir tür ilasik türüdür ancak no touch da iyidir sorun olmaz.

Ben göz konusunda mecburi olarak sağ gözümden keratokonus ameliyatı oldum ondada no touch laser yapıldı, Olalı 5 6 ay oldu sağ gözüm, diğerine göre çok daha hassas oldu. En ufak bir darbede veya su kaçmasında bile canımı aşırı yakıyor. Ki zaten çoğu göz doktoruda fark ettiyseniz gözlük takar, no touch laser olmaz bence pek sağlıklı değil tavsiye etmem.

Ben göz konusunda mecburi olarak sağ gözümden keratokonus ameliyatı oldum. Olalı 5 6 ay oldu sağ gözüm, diğerine göre çok daha hassas oldu. En ufak bir darbede veya su kaçmasında bile canımı aşırı yakıyor. Ki zaten çoğu göz doktoruda fark ettiyseniz gözlük takar, no touch laser olmaz bence pek sağlıklı değil tavsiye etmem.

Çoğu doktorun gözlük takmasının göz ameliyatının tehlikeli olması ile alakası yok böyle bir tanıya hayatta varılamaz. Çoğu doktor etrafındaki kişileri aile etrafındakileri göz ameliyatı yapar. Genellikle doktorlar göz ameliyat testinden geçerken sorun çıkar ve kabul edilmezler veya normal olarak istemeyebilirler ya da gözlük kullanmaya devam edebilirler ya da astigmat veya miyop derecesi çok yüksek olduğu için ameliyat bir işe yaramaz ya da doktorlar daha hızlı presbiyopi oldukları için ve presbiyopi ameliyatı normale göre daha tehlikeli olduğu için istemeyebilirler.

Ayrıca keratokonus ameliyatı ile göz çizdirme ameliyatı aynı şey değil ve keratokonus ameliyatı kesinlikle daha risklidir.

Çoğu doktorun gözlük takmasının göz ameliyatının tehlikeli olması ile alakası yok böyle bir tanıya hayatta varılamaz. Çoğu doktor etrafındaki kişileri aile etrafındakileri göz ameliyatı yapar. Genellikle doktorlar göz ameliyat testinden geçerken sorun çıkar ve kabul edilmezler veya normal olarak istemeyebilirler ya da gözlük kullanmaya devam edebilirler ya da astigmat veya miyop derecesi çok yüksek olduğu için ameliyat bir işe yaramaz ya da doktorlar daha hızlı presbiyopi oldukları için ve presbiyopi ameliyatı normale göre daha tehlikeli olduğu için istemeyebilirler.

Ayrıca keratokonus ameliyatı ile göz çizdirme ameliyatı aynı şey değil ve keratokonus ameliyatı kesinlikle daha risklidir.

Ben zaten düşüncelerimi ve keratokonus ameliyatından sonra ve deneyimlerimi anlattım, ben bir göz doktoru değilim her detayına kadar bilemem zaten, ve evet dediğiniz gibi keratokonus daha riskli bir durum, körlükle bile karşı karşıya kalabilirdim.

Pişman mısınız?
Tavsiyem 30 yaştan sonra çizdirilmesi daha erken yaşlarda tekrardan gözlerin bozulma durumu olabilir

Daha önce olmadım çok da bir bilgim yok fakat şunu söyleyebilirim, göz doktorları hiçbir zaman göz çizdirmez. Fark ettiyseniz gözlük kullanır hepsi.

Yani diyeceğim, riskli bir iş. Başkasını tedavi eden adam kendisinde bu tedavi yönetimi kullanmıyor. Bir gariplik yok mu sizce? Araştırmalarıma göre de göz de kuruluk vs. de yapıyor.

Benim doktorum ailemden akrabam ve kendisi de bu ameliyatı olmuş diğer doktor arkadaşlarına da yapmış bana tercih meselesi gibi geldi sonuçta hiçbir şey %100 olmaz.

Ben göz konusunda mecburi olarak sağ gözümden keratokonus ameliyatı oldum onda da no touch laser yapıldı, olalı 5 6 ay oldu sağ gözüm, diğerine göre çok daha hassas oldu. En ufak bir darbede veya su kaçmasında bile canımı aşırı yakıyor. Ki zaten çoğu göz doktoruda fark ettiyseniz gözlük takar, no touch laser olmaz bence pek sağlıklı değil tavsiye etmem.

Geçmiş olsun size berbat bir hastalıktır keratokunus.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı