Göz çizdirmek Hava Harp Okulu'na engel mi?

MehmetByzt

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 240 Ekran Kartı, i5 650 İşlemci
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Meraktan sorasım geldi. HHO'ya gitmek ve askeri pilot olmak isteyen birisi gözünü çizdirirse askeri pilot olabilir mi? Ya da göz numarası düşer mi? Eğer olursa HHO'ya gidebilmek istiyorum. Askeri pilot olmak istiyorum yani.

@MehmetByzt no touch diye bir göz çizdirme yöntemi varmış sanırım onunla girebiliyorsun ama emin değilim. Ayrıca oradaki komutanları sakın kandırmaya da çalışma göz çizdirmedim vs. diye anlıyorlar. Gözünden anlıyorlar öyle söyleyeyim.

Göz ile ilgili detaylar sağlık yönetmeliğinde yazar. bildiğim kadarıyla askeri pilotluk için bu tarz ameliyatlar bir engel olabilir. En doğru bilgi MSÜ sitesinde yazacaktır. Dediğim gibi HHO için doğuştan gözün iyi olması isteniyor. yani ameliyat olunduysa bir engel sebebi diye biliyorum.

Merhaba arkadaşlar. Meraktan sorasım geldi. HHO'ya gitmek ve askeri pilot olmak isteyen birisi gözünü çizdirirse askeri pilot olabilir mi? Ya da göz numarası düşer mi? Eğer olursa HHO'ya gidebilmek istiyorum. Askeri pilot olmak istiyorum yani.
Bir arkadaşımın abisinin gözleri 5 derece idi, çizdirdikten sonra birisi 0 diğeri 0.25 olmuştu ve girmişti.(askeriyeye girmişti) Gözünüzün derecesi yüksekse alınmayabilirsiniz ama bu işlemi uygulayıp iyileşirseniz alınırsınız diye biliyorum.

Bir arkadaşımın abisinin gözleri 5 derece idi, çizdirdikten sonra birisi 0 diğeri 0.25 olmuştu ve girmişti.(askeriyeye girmişti) gözünüzün derecesi yüksekse alınmayabilirsiniz ama bu işlemi uygulayıp iyileşirseniz alınırsınız.

Lazer ameliyatı ile gözü 0 olanı ilk defa duyuyorum. Genelde 0.25 olur. 0 göz çok zor yani :). Bu arada no touch laser olmuş birisi olarak sadece kornea buharlaştırılıyor. Çizme yok. Yani birisi gelip gözünüze baksa bu göz lazerli deyip anlayamıyor.

@MehmetByzt no touch diye bir göz çizdirme yöntemi varmış sanırım onunla girebiliyorsun ama emin değilim. Ayrıca oradaki komutanları sakın kandırmaya da çalışma göz çizdirmedim vs. diye anlıyorlar. Gözünden anlıyorlar öyle söyleyeyim.
Bir arkadaşımın abisinin gözleri 5 derece idi, çizdirdikten sonra birisi 0 diğeri 0.25 olmuştu ve girmişti.(askeriyeye girmişti) Gözünüzün derecesi yüksekse alınmayabilirsiniz ama bu işlemi uygulayıp iyileşirseniz alınırsınız diye biliyorum.
Göz ile ilgili detaylar sağlık yönetmeliğinde yazar. bildiğim kadarıyla askeri pilotluk için bu tarz ameliyatlar bir engel olabilir. En doğru bilgi MSÜ sitesinde yazacaktır. Dediğim gibi HHO için doğuştan gözün iyi olması isteniyor. yani ameliyat olunduysa bir engel sebebi diye biliyorum.
Dostlar silindirik -1.50 ve -1.25, sferik ise -0.25 ve -0.75 olarak gözüküyor. No touch ile çizdirsem girebilir miyim? Küçüklükten beri asker olmak istiyorum.

@MehmetByzt benden daha bir şey çıkmaz bilmiyorum fakat muhtemelen girersin. Orada olanlardan duyduklarımı yazdım buraya. 3 tane de mülakat türü vardı: Sağlık mülakatı, sözlü mülakat bir tane daha vardı ismini unuttum.

Dostlar silindirik -1.50 ve -1.25, sferik ise -0.25 ve -0.75 olarak gözüküyor. No touch ile çizdirsem girebilir miyim? Küçüklükten beri asker olmak istiyorum.
Hocam böyle bir liste buldum;
  1. Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar Milli Savunma Üniversitesi öğrencisi olamaz.
  2. Pitozis adı verilen göz kapaklarında düşme olanlar uzman askeri öğrenci olamaz.
  3. Göz kapaklarında şekil bozuklukları engeldir.
  4. Gözyaşı kanal tıkanıklıkları engeldir.
  5. Katarakt olması ya da katarakt ameliyatı olmuş olmak engeldir.
  6. Göz içi mercek ameliyatı olmuş olmak engeldir.
  7. Korneasında travma ya da başka nedenlere bağlı olarak iz kalmış olması engeldir.
  8. Gözde kayma ya da nistagmus (gözlerde titreme) olması engeldir.
  9. Vitrektomi ameliyatı olmuş olmak engeldir.
  10. Herhangi bir retina ya da optik sinir (görme sinir) hastalığı engeldir.
  11. Göz tansiyonu hastalığı engeldir.
  12. Keratokonus hastalığı engeldir

@MehmetByzt benden daha bir şey çıkmaz bilmiyorum fakat muhtemelen girersin. Orada olanlardan duyduklarımı yazdım buraya. 3 tane de mülakat türü vardı: Sağlık mülakatı, sözlü mülakat bir tane daha vardı ismini unuttum.
Tamamdır teşekkür ediyorum iyi geceler diliyorum.

Hocam böyle bir liste buldum;
  1. Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar Milli Savunma Üniversitesi öğrencisi olamaz.
  2. Pitozis adı verilen göz kapaklarında düşme olanlar uzman askeri öğrenci olamaz.
  3. Göz kapaklarında şekil bozuklukları engeldir.
  4. Gözyaşı kanal tıkanıklıkları engeldir.
  5. Katarakt olması ya da katarakt ameliyatı olmuş olmak engeldir.
  6. Göz içi mercek ameliyatı olmuş olmak engeldir.
  7. Korneasında travma ya da başka nedenlere bağlı olarak iz kalmış olması engeldir.
  8. Gözde kayma ya da nistagmus (gözlerde titreme) olması engeldir.
  9. Vitrektomi ameliyatı olmuş olmak engeldir.
  10. Herhangi bir retina ya da optik sinir (görme sinir) hastalığı engeldir.
  11. Göz tansiyonu hastalığı engeldir.
  12. Keratokonus hastalığı engeldir
Hocam ben şahsen bir şey olacağını düşünmüyorum çünkü yönetmelikte ameliyat olanlar ile ilgili bir madde bulamadım. No touch ile hiç belli olmaz diye düşünüyorum. Sizce nasıl olur? Sağlık geçmişinde ameliyat gözükür mü?

Hocam ben şahsen bir şey olacağını düşünmüyorum çünkü yönetmelikte ameliyat olanlar ile ilgili bir madde bulamadım. No touch ile hiç belli olmaz diye düşünüyorum. Sizce nasıl olur? Sağlık geçmişinde ameliyat gözükür mü?
Yanlış bilgi vermek istemiyorum, biraz daha bakacağım.

Pilotun Sermayesi Sağlığıdır.

"Lazerle göz ameliyatı olan biri pilotluk yapabilir mi?

Görme testlerinde sorun yaşamazsa, bir engel değildir."

Technopat Haberler

Geri
Yukarı