Çözüldü Göz derecesi kaç?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkanloji

Hectopat
Arkadaşlar doktora gittim dün. Göz derecelerimi merak ediyordum kaç diye. Ölçümleri yaptı sonuçlar kağıtdaki gibi çıktı. Doktora MSÜ için hazırlanacağım sağlık testinden geçer miyim dedim. Geçersin geçersin deyip gönderdi hiç söylemedi kaç miyop kaç astigmat olduğunu. Bilen var mı acaba?

1720833786905.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar doktora gittim dün. Göz derecelerimi merak ediyordum kaç diye. Ölçümleri yaptı sonuçlar kağıtdaki gibi çıktı. Doktora MSÜ için hazırlanacağım sağlık testinden geçer miyim dedim. Geçersin geçersin deyip gönderdi hiç söylemedi kaç miyop kaç astigmat olduğunu. Bilen var mı acaba?

Eki Görüntüle 2251022

Sag gözünüz 0.50 hipermetrop 1.25 astigmat sol gözünüz 0.75 hipermetrop 0.75 astigmat yanlış okumadıysam.

Eki Görüntüle 2251022

Sag gözünüz 0.50 hipermetrop 1.25 astigmat sol gözünüz 0.75 hipermetrop 0.75 astigmat yanlış okumadıysam.

Çözüm
MSÜ tarafını çok bilmiyorum ancak iki gözünüzde de uzağı görme konusunda sıkıntı var gibi (sıkıntı dediğime bakmayın gayet doğal) sol göz sağ göze göre biraz daha ilerlemiş uzak görmeme, ancak MSÜ'ye engel mi değil mi çok bilemiyorum.

Bu arada şimdi araştırdım, uzak veya yakın görememe fark etmeksizin 1.25 üstü MSÜ alınmıyormuş, tam sınırdasınız hocam.

Peki düşmesi olası değil de mi böyle kalır dereceler? Nelere dikkat etmem lazım. Her gün bilgisayar başındayım bundan kaynaklanıyordur zaten. Az baksam düşebilir mi?

%90 genetik, telefon veya bilgisayara az bakman pek bir şey değiştirmez, göz numarası düşmez sadece sabitlendir, ben 15 yıldır gözlük takıyorum neredeyse, anaokulundan bile önce takmaya başladım, o zamanlar 0.75 uzak göremiyordum, aradan 15 yıl geçti ve ben bu süre boyunca Full bilgisayar baktım ancak şu an 1. 50.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı