Göz egzersizleri göz derecesini düşürebilir mi?

fedoralover

Centipat
Katılım
27 Mart 2024
Mesajlar
84
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Bu videoya denk geldim. Sizce böyle bir şey mümkün mü?
 
Hocam peki sürekli her hafta daha az numaralı gözlük alarak en son gözlüksüz olmak deneyi gerçek midir hazır bu konu varken merak ettim.
Böyle bir şey gerçek olabilir mi sence ? Gözünü çizdirmediğin sürece göz numaranı düşüremezsin sadece gözlük takarak daha da ilerlemesini önlersin.
 
Böyle bir şey gerçek olabilir mi sence? Gözünü çizdirmediğin sürece göz numaranı düşüremezsin sadece gözlük takarak daha da ilerlemesini önlersin.

Hocam ben zaten takmıyorum ama merak ettim ,böyle numarasız göz teknolojisi veya dişlerin komple yenilenme teknolojisi ile dişçilik bitmesi gibi şeyler gelecekte çok iş yapar.
 
Dostum çok ilginç gelecek sana ama ben lisedeyken göz numaram büyüyordu ve gözlük takmak istemiyordum. Araştırdığımda bu yöntemleri buldum fakat bilimsellikten uzak olduğunu söylüyordu birçok yerde. Modern tıpta yeri yok eskiden 1900'larda adamın tekinin teorisi olduğunu söylüyorlardı sadece. Ancak sana ilginç gelecek yaklaşık 1-2 ay yaptım bu egzersizleri her gün 2 kez 15 dakika ve 1.25 olan göz numaram 0.75 e düşmüştü muayene olduğumda. Doktor da şaşırdı baya nasıl düştü falan diye. Şu an egzersizi bıraktım gözlüklüyüm ama gerçekten işe yaradı mı yoksa başka bir neden mi var tam bir gizem konusu benim için de hala. Dr. William Bates wiki sayfasını okursan daha ayrıntılı öğrenebilirsin konuyu.
 
Gözlük takarak ilerlemesini önlemezsin azaltırsın. Ayıryeten gözlük takarak da gözünü az da olsa iyileştirebilirsin. Oda gözlüğü hep takmamakla oluyor. Eğer teknolojik eşyalarla çok haşır neşir değil isen gözünü de çizdirebilirsin. Ama biraz yoruyor insanı benim ablam yapmıştı. Ayrıyeten video tamamen saçma, izleyici kasmak için yapılmış bariz bir şekilde.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı