Göz derecesini düşürmenin bir yolu var mı?

Gerçekten de doğruymuş. Teşekkürler bilgi için.

Konu sahibinin sorusuna cevap verecek olursam bildiğim kadarıyla yok. Gözlük takmak gibi şeyler göz derecesini düşürmez. Sadece genlerinin ne istediğine bağlı olarak artabilir ya da düşebilir.

Benim gözlerde bu aralar çok yoruluyor ama benimki genetik. Bir de biraz fazla telefona bakıyorum. Vücudum gibi gözüm de yoruluyor. Uzağı biraz kötü görüyorum sadece. Ama gözlük takmıyorum. Bir zararı olmicaksa sorun olmaz.

6.5-6.5 sağ sol miyopum düşürme yolu yok, artışı azaltma yolları var. Küçük ekranlara çok odaklanmayın, gözü çok yormayın. Bunlar da şu şartlarda gayet zor, en basit örneği ders çalışmak veya telefonda gezinmek gibi. Lens kullanabilirsiniz veya ameliyat olabilirsiniz.

Ameliyat olmak istemiyorum çünkü risklerinden çekiniyorum. Göz egzersizleriyle düşürsem, işe yarıyor diyen var diyen yaramıyor diyen var. Her gün havuç yesem ona da şehir efsanesi dediler. Doğal yollardan düşürmenin bir yolu var mı? Gerçekten çok istiyorum. Bu arada göz derecem 1.50 ile 1.75 ama düşürmek istiyorum.

Bir de kaliteli gözlük alırsanız numaranız artması bayağı yavaşlıyor. Normalde her yıl 1 numara artan gözlüğüm kaliteli cama geçince 4 yılda 0.50 arttı.

Ameliyat olmak istemiyorum çünkü risklerinden çekiniyorum. Göz egzersizleriyle düşürsem, işe yarıyor diyen var diyen yaramıyor diyen var. Her gün havuç yesem ona da şehir efsanesi dediler. Doğal yollardan düşürmenin bir yolu var mı? Gerçekten çok istiyorum. Bu arada göz derecem 1.50 ile 1.75 ama düşürmek istiyorum.

Bende miyop astigmat var biri 1.50 diğeri 1.75'di galiba. Eğer numaranı bir şekilde düşürürsen lazer yaptırabilirsin. Tabii göz sınırını bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı