Göz numarası küçülür mü?

True Gaming

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 2-3 yıl önce gittiğim göz doktoru bir gözümün 1.75 diğerinin 2.50 olduğunu söylemişti. Şimdi okulda en arka sıradan tahtayı bile göremiyorum 3 metreden, 4 metreden plakaları okumakta zorluk çekiyorum ve bazen ihtiyaç duyunca hala eski gözlüğümü kullanıyorum. Bu gözümü bozar mı? Veya miyopum iyileşir mi? 13-14 yaşlarındayım, iyileşme olur mu sizce? Geleceğim hakkında çok endişe duyuyorum 😞

Bu göz işi hocam hem genetik hem de ne yaptığınla alakalı, sürekli aynı noktaya bakiyorsan gözün için tehlike, sürekli artacaktır. Ama genetiğin sağlam ise unlosta bak mesela adamda hiçbir şey yok.

Merhaba, 2-3 yıl önce gittiğim göz doktoru bir gözümün 1.75 diğerinin 2.50 olduğunu söylemişti. Şimdi okulda en arka sıradan tahtayı bile göremiyorum 3 metreden, 4 metreden plakaları okumakta zorluk çekiyorum ve bazen ihtiyaç duyunca hala eski gözlüğümü kullanıyorum. Bu gözümü bozar mı? Veya miyopum iyileşir mi? 13-14 yaşlarındayım, iyileşme olur mu sizce? Geleceğim hakkında çok endişe duyuyorum 😞

Hem endişe duymanada gerek yok açıkçası liseden mezun olduğunda yaz tatili çalışırsan lazer ameliyatı olursun benim numaramda 5.25 göz numarası 10'a kadar yapiyorlar diye biliyorum. Fiyatları hakında bilgim yok.

Hem endişe duymanada gerek yok açıkçası liseden mezun olduğunda yaz tatili çalışırsan lazer ameliyatı olursun benim numaramda 5.25 göz numarası 10'a kadar yapiyorlar diye biliyorum. Fiyatları hakında bilgim yok.

Önemli olan fiyat drğil risk mesela ameliyat yanlış gidersr ne olur kör olur muyum?

Önemli olan fiyat drğil risk mesela ameliyat yanlış gidersr ne olur kör olur muyum?
Risk + ameliyattan 10 sene sonra göz derecesinin tekrardan ilerlemesi riski + gece körlüğü + ışığa karşı hassasiyet + derinlik algısının azalması. Ben lazer ameliyatını tavsiye etmiyorum. Göz tedavisinin önünde henüz 10-15 sene var bence.

Küçülme şansı var insandan insana değişiyor. 2 yıl önce sol gözüm 0.75 sağ 0.50'idi 1.5 sene düzenli taktım sol gözüm 0.50'ye düştü şu an bilgisayar başında sadece gözlük takıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı