Göz teması kuramıyorum

Benim öyle bir düşüncem yok ama yürürken kimseye bakmıyorum yanlış anlarlar algısı yüzünden spor salonumda da kadın erkek saatleri ayrı olduğundan istediğim gibi bakıyorum kuzey doğu yönünde biri var diye kuzey doğu yönüne bakmayacak değilim herhalde kadın olsa ayrı sapık mapık sanar rezil oluruz sporda.

Benim öyle bir düşüncem yok ama yürürken kimseye bakmıyorum yanlış anlarlar algısı yüzünden spor salonumda da kadın erkek saatleri ayrı olduğundan istediğim gibi bakıyorum kuzey doğu yönünde biri var diye kuzey doğu yönüne bakmayacak değilim herhalde kadın olsa ayrı sapık mapık sanar rezil oluruz sporda.

Aynen böyle düşünüyorum bende biraz da öz güven eksikliği var bende galiba.

Aynen böyle düşünüyorum bende biraz da öz güven eksikliği var bende galiba.

Bende öz güven eksiliği lise yıllarımda vardı. Kadınlarla adam gibi konuşamıyordum. Yaş ilerledikçe geçti. Geçen yemek yiyordum misal dışarıda 2 tane kız salak salak bakıyordu bana bende yemeği bıraktım aralıksız dik şekilde baktım onlara. Hey Allah'ım dedim sesli şekilde sonra kalktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonra nasıl öz güven kazanıp bakmaya başladın peki? Onları da söyle de arkadaşın da işine yarayabilir o bilgiler.

İlk önce bayağı bir cesaret kazanıp biriyle konuşurken gözüne bakmıştım ve fark ettimki karşımdakiler garip karşılamıyor. Bende kendi kendime boşuna bu kadar kastığımı düşündüm ve herkesle göz teması kurmaya başladım. Zaten bir süreden sonra alışıyorsun.

Öz güven eksikliğinden kaynaklanıyor bende de var. Göz teması önemli hatta çok önemli birinde gözlerini kaçırınca kötü bir imaj veriyorsun.

Gelelim öz güven eksikliğinden nasıl kurtulunur ben çok deneyim sahibiyim bu konuda en önemli şey ailedir aile baskısı varsa zaten öz güven eksikliği yaşaman kaçınılmaz önce aile ile olan sorunlar çözülmeli daha sonra klasik olacak ama sosyal etkinliklere katıl bu sadece spor değil genel olarak ortama katılmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı