Gözler lense ne zaman alışır?

Makaleler
2
Arkadaşlar selam.
Sağ ve sol iki gözümde 1 numara miyop var, 3 senedir gözlük kullanıyordum. Araba, motor, sporda gözlük beni rahatsız ettiği için lense geçme kararı aldım.
Göz numaralarıma uygun kontakt lens aldım, çok da güzel oturdu, her şey net ve göze rahatsızlık vermiyor.

Fakat takalı 1 saat oldu başımın arkasında hafif bir ağrı var ve lensi gözlerimde hissediyorum, batma gibi ama batma değil. Lense alışmadığım için mi oluyor bunlar?
İkinci olarak da gözler lense ne zaman alışır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir solüsyondan 1-2 damla damlatabilirsin. Göz uyum sağlayana kadar bu hisler, lensin rastgele düşmesi gibi şeyler olabilir. Eğer çok rahatsız ederse çıkart sonra geri takarsın.
Hocam takalı 1.5 saat oldu, son derece rahatım baş ağrısı da 20 dakika sürdü gitti. Yalnız sol lenste batma hissi var gibi hissediyorum.
Solu takarken 20 dakika civarı uğraştım, ilk taktığımda görüş puslu olunca ters takmış olabileceğimi düşünüp ters çevirip taktım, pus sorunu gitti ama bu batma şeyi geldi, solüsyon ile güzel ve narince temizledim, zarar verdiğimi de düşünmüyorum. Psikolojik midir acaba anlamadım gitti, aşırı rahatsızlık vermiyor, 10 üzerinden değerlendireceksem 2-3 derim.
Gözlere de yorulma geldi, ve solüsyonu göze direkt damlatabilir miyim?

Hocam takalı 1.5 saat oldu, son derece rahatım baş ağrısı da 20 dakika sürdü gitti. Yalnız sol lenste batma hissi var gibi hissediyorum.
Solu takarken 20 dakika civarı uğraştım, ilk taktığımda her yer puslu oldu, ters takmış olabileceğimi düşünüp ters çevirip taktım, pus sorunu gitti ama bu batma şeyi geldi, solüsyon ile güzel ve narince temizledim, zarar verdiğimi de düşünmüyorum. Psikolojik midir acaba anlamadım gitti, aşırı rahatsızlık vermiyor, 10 üzerinden değerlendireceksem 2-3 derim.
Gözlere de yorulma geldi, ve solüsyonu göze direkt damlatabilir miyim?

Lens o kadar kolay zarar görmez. Bu aldıkların aylık lens mi? Elinde başka varsa onu da takabilirsin bu da solüsyonunda yatar. Lazer ameliyat olana kadar uzun süre kullandım arada bana da oluyordu. Birisi batsa ve bulanık olsa yıkayıp geri takıyordum baktım olacak gibi değil varsa başka takıyordum veya tek gözle takılıyordum bir süre. Lens iyidir hem ekonomik hem de rahat.

Lens o kadar kolay zarar görmez. Bu aldıkların aylık lens mi? Elinde başka varsa onu da takabilirsin bu da solüsyonunda yatar. Lazer ameliyat olana kadar uzun süre kullandım arada bana da oluyordu. Birisi batsa ve bulanık olsa yıkayıp geri takıyordum baktım olacak gibi değil varsa başka takıyordum veya tek gözle takılıyordum bir süre. Lens iyidir hem ekonomik hem de rahat.
Evet aylık, batma sorunu da ilk taktığım kadar fazla değil, git gide geçiyor gibi. Büyük ihtimal ben güzelce temizleyemedim ya, diğerinde sorun yok çünkü. Teşekkürler aydınlattınız.

Bugün lens ile ikinci günüm, iki lensi de 5 dakikada taktım, düne nazaran 40 dakika fark var arada. Sabah taktiğim gibi alıştım direkt, batma hissi falan da yok, her şey 4/4'lük süper.

Bunca zamandır niye gozluk belası ile uğraşıp bunu kullanmadım diye düşünüyorum.
Lens ile uzun bir süre devam edecegiz gibi.

Son düzenleme:
Uzağı göremiyorum ücret ve kullanımı zor mu?
Mesela akşam çıkardığınızda suya mı koyuyorsunuz gibi?
Kaliteli aylık lensler 70-80 TL'den başlıyor. Lens ile 3. günüm ve gözlükten çok daha rahat oldu, gözlüğü taşıması, takması, silmesi ayrı bir dert. Lensi akşam çıkardığında kutusuna koyuyorsun sabah yine takıyorsun, bu döngü 1 ay boyunca böyle devam ediyor. Aylık lens 1 ay boyunca kullanılabilir, tabii günlük, 6 aylık ve yıllık lensler de mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı