Gözlerimiz 4K'yı görür mü?

Detaylı karşılaştırma videoları mevcut. Mesela şunun gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dokulara çok yakından bakıldığında netlik ve detay farkının mevcut olduğunu görüyoruz.

Oyun üzerinden konuşmayacaksak da fark var. Bu farkı hissedebilmek için gerekli donanımlara sahip olmak gerekiyor. Mesela bende 1080p monitör var. 2K ve 4K yükleme seçenekleri arasında fark yok gibi duruyor. 2K, 4K monitöre ya da TV'ye sahip olsak işler değişir.

benim videoyu 720p izlemem dışında bi sıkıntı yok

Hocam ekran boyutu önemli. Mesela ben telefonda 1080p ile 4k arasındaki farkı farkedebilirken televizyonda 1080p ile 2k arasındaki farkı farkedebiliyorum.

Bana 1080p yeterli geliyor, uzun sürede yeterli gelecektir. Ne zaman HD standardı 1080p'den 4K'ya yükselirse o zaman 4K monitöre geçerim.
Hocam ben 3-4 yıl önce veya 2-3 yıl önce video izlerken 720p çok kaliteli gelir yeterdi. Sanırım dediğiniz şey nasıl oldu ise 720p 480p oldu 1080p net oldu.

Yaşlandıkça 576p oluyor gözler.
Hocam yaşım 15 bu konuda çıtırım bence daha.

Göz algılar ama oyun 4K Texture almadığı sürece 4K çözünürlük seçmenin bir anlamı yok. Tabii burada monitör veya TV çok önemli.
Haklısınız ben bilgisayar 1080x1920 olduğu için 4k yı net göremiyorum sanırım. Bu yüzdende 1080p ile 4k arasında pek fark yok benim için ama aslında çok var.

Hocam ben 3-4 yıl önce veya 2-3 yıl önce video izlerken 720p çok kaliteli gelir yeterdi. Sanırım dediğiniz şey nasıl oldu ise 720p 480p oldu 1080p net oldu.

Hocam yaşım 15 bu konuda çıtırım bence daha.

Haklısınız ben bilgisayar 1080x1920 olduğu için 4k yı net göremiyorum sanırım. Bu yüzdende 1080p ile 4k arasında pek fark yok benim için ama aslında çok var.
VSR gibi özelliklerle uzak çizim mesafeleri iyileşiyor sadece onun dışında pek bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum. Hatta bende hafif bulanıklık bile yapıyor.

Hocam o soruyu yazarken değilde şimdi aklıma gelen birşey var. Bizim gözümüz yani doğduğumuzda olan en iyi gören gözümüz 16 yada 32k yı görebilir mi? Yani bir sınırı vardır bunun illa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı