Gözlüğümü değiştirmek istiyorum

WolreaG

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2022
Mesajlar
3.672
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
İzmir/Urla
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GT 730, 8 GB RAM, i5-4590
Cinsiyet
Erkek
Annem kare gözlük istemişti 6-7 ay önce bende onu kırmak istemedim ve diğerleri de yakışmaz demişti bende almıştım Atasun optikten. Belgesini hala saklıyorum o gözlük kılıfını ve silmek için kullanılan şeyi bile içinde yepyeni gibi. Ama bana yakışmadığını fark ettim. Gözlüğümü daire yani Harry Potter gözlüğü ya da altıgen falan almak istiyorum. Gözlük numaralarım önemli ise yazarım ama düşük 1 bile değil sadece dışarıda da kullanmak istiyorum evde kullanınca pek yararı olacağını sanmıyorum. Kaç TL masraf tutar tahmini. Uzaktan görme problemim var ve çok iyi hatırlıyorum oradaki çalışan gözlük camından yansıma olmasın gözlükten dışarıyı görmemi kötüleştirmesin diye yansıma engelleyici falanda yapmıştı içine eğer bunlar önemli ise ve belgese yazıyorsa belgenin fotoğrafını atabilirim.
 
Son düzenleme:
6 Ay geçip iade alacaklarını sanmıyorum. Ben altıgen gözlüğe başka bir optkikte 600 civarı para verdim. Altıgen gözlük + Yeşil filtreli cam 600 civarı tuttu. Eğer imkanınız varsa devletten randevu alarak tekrar muayne olun. Zaten her 6 ayda bir muayne şart diye biliyorum. Numara büyüdüyse öyle yaptırın. Eğer devlette sıra yoksa 200 civarı daha para çıkararak özelde yapıtırın. Ben özelde göze gittim ve 600+170 yani 770 tl ödedim bir gözlük için. Sizinki de o civara yakın olur. Hatta fiyatlardan dolayı daha da fazla olabilir.

Önceki gözlüğünün fiyatına 1-3k arasında ekleme yap yaklaşık o kadar tutar. En iyisi optikle görüşmeniz.
Fiyatlar o kadar pahalı değil hocam siz ne yaptınız?
 
Bir dakika arkadaşlar belgeyi bulayım fotoğrafını çekip karalancak yerleri karalayım etiketleyip atıyorum buraya.

@selimtti
@berfinkaraca Alma tarihim 19/02/2022 tamda yakın bir zamanda aklıma gelmiş değiştirmek kontrol zamanı 6 aydı demiştiler arkadaşlar ve 416 TL ye almışım. Ozaman 3 gün sonra randevu bulmaya başlamalıyım demi? Hemde şimdiden bakalım zaten en az 2-3 hafta sonraya randevu var.
 
İade Değişim Şartları: Ürünü teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde hasarsız ürünlerde iade hakkında yararlanabilirsiniz. Üründe teslim aldığınız anda bir hasar olduğunu düşünüyorsanız 48 saat içerisinde iade işlemlerini başlatmanız gerekmektedir. Aksi taktirde ürününüz müşteri elinde hasarlanmış sayılacak garanti kapsamı dışında kalacaktır.
Ürünü teslim aldığınız tarihten itibaren 30 gün içerisinde farklı bir ürünle değişim işlemi yapabilirsiniz. Değişim işlemlerinde ürünün hasarsız olması ve vergi mevzuatına uygun yapılabilmesi için orijinal fatura ibraz edilmesi gerekmektedir.

Atasun Optik'in sitesinde bu koşullar sunulmuş. O yüzden sıfırdan yeni gözlük ve cam almalısınız. Dereceniz düşük o yüzden standart bir cam alırsanız ucuza gelebilir. Ama marka, kalite ve özellikleri olarak gözlükler ve camlarının fiyat skalası çok geniş. Benim mesela 1 derece camlarım hiç bir özelliği yok ve 300TL. Gözlüğüm de güncel fiyatı 1500 civarı. Siz en ucuzlarını arasanız 1000TL civarı bir masrafla karşılaşabilirsiniz.
 
Alma tarihim 19/02/2022 tamda yakın bir zamanda aklıma gelmiş değiştirmek kontrol zamanı 6 aydı demiştiler arkadaşlar ve 416 TL ye almışım. Ozaman 3 gün sonra randevu bulmaya başlamalıyım demi? Hemde şimdiden bakalım zaten en az 2-3 hafta sonraya randevu var.
6 ay içinde değiştirme şansınız varsa değiştirin. Gideceğiniz kesinse şimdiden randevu oluşturun. Değişim süresi dolmasın.
 
Bir dakika arkadaşlar belgeyi bulayım fotoğrafını çekip karalancak yerleri karalayım etiketleyip atıyorum buraya.

@selimtti
@berfinkaraca Alma tarihim 19/02/2022 tamda yakın bir zamanda aklıma gelmiş değiştirmek kontrol zamanı 6 aydı demiştiler arkadaşlar ve 416 TL ye almışım. Ozaman 3 gün sonra randevu bulmaya başlamalıyım demi? Hemde şimdiden bakalım zaten en az 2-3 hafta sonraya randevu var.
Gözlük değiştirme hakkınız varsa hiç devlet randevusu ile uğraşmayıp direkt özele gidin derim. Devlette en az 2 hafta sonraya bulabiliyorlar. Açıkçası 2 hafta beklemek yerine 200 tl gibi bir meblayı gözden çıkarırdım. Geçmiş olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı