Gözlük almama rağmen daha kötü görüyorum

Ragnar1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, ben son zamanlarda uzaktaki nesneleri çok hafif bulanık görüyorum ama yani çok küçük şeyleri biraz bulanık görüyorum sadece diyebilirim. Yine de bir doktora gittim ve bana önemli bir şey olmadığını ve bana bir dinlendirici gözlük vereceğini söyledi, bir tane de gözümdeki kuruluk için damla verdi. Ben gözlükçüye gittim ve bana numaralı gözlük olduğunu söyledi. Gözlerimde astigmat ve miyop varmış. Ben numaralarımı sorunca bana sağ göz: 0.75, 0.50 sol göz: 0.75, 0.75 gibi bir şey dedi sanırsam. Vallahi ne yalan söyleyeyim hatırlamıyorum ama 3 tane 0.75, 1 tane 0.50 dedi ona eminim( cahilliğime ve tecrübesizliğime verin). Ben de gözlük aldım işte bir de en kaliteli camı aldım toplam 850 TL ödedim. Ama sorun tam olarak sonra başladı. Ben gözlük takınca sağ gözüm tamam bir tık daha iyi görüyor ama sol daha kötü görüyor, gözlüksüz çok daha iyi görüyorum yani. İlk defa gözlük kullanıyorum bir de bunun neden olduğunu merak ediyorum, bir hata mı var acaba. Şimdi e-Devlet'ten de reçeteyi buldum ama reçeteden de bir şey anlamıyorum. Bilen biri aydınlatsın beni.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-04-16-02-38-20-207_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-04-16-02-38-20-207_com.android.chrome.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 411
Son düzenleyen: Moderatör:
Gözünüzün numarasını yanlış ölçmüş olabilirler ya da yanlış cam takmış olabilirler.
Tekrar doktora görünün, ölçüm yapsın. Çıkan sonuca göre camı tekrar değiştirin.

Gözlüklere bir alışma süreci oluyor. Bu süreç boyunca derinlik algın garipleşebiliyor. Eğer böyle bir şeyse zamanla azalarak bitecektir. Bir yandan da gözlük camını yanlış verme ya da göz numarasını yanlış teşhis etme ihtimalleri de var.

Ne kadardır takıyorsunuz? Bir süre daha geçmezse mutlaka tekrar göz doktoruna gidin gözlüğün numarasınıda gözünün numarasınıda tekrar kontrol etsin.

Gözlüklerde alışma süreci olur fakat, siz normal daha iyi görüyorum dediğiniz için gözlüğünüzün ya da alınan ölçünün yanlış olduğunu düşünüyorum. Doktor size gözlük reçete etmeden önce gözlük testi yaptı mı?

Yanlış numaralı cam vermiş olabilir
Valla ben de öyle düşünüyorum ya, doktora gitmem lazım sanırım tekrar
Gözünüzün numarasını yanlış ölçmüş olabilirler ya da yanlış cam takmış olabilirler.
Tekrar doktora görünün, ölçüm yapsın. Çıkan sonuca göre camı tekrar değiştirin.
Sanırım öyle yapıcam, peki öyle bir durumda yeni gözlük için tekrar para ödemem gerekiyor mu
Göz henüz gözlüğe alışmamış olabilir. Ben çocukken ilk gözlük taktığımda düz yolu çukur görmüştüm.
Ama sağ gözde bir problem yok sadece sol göz bulanık görüyor
Gözlüklere bir alışma süreci oluyor. Bu süreç boyunca derinlik algın garipleşebiliyor. Eğer böyle bir şeyse zamanla azalarak bitecektir. Bir yandan da gözlük camını yanlış verme ya da göz numarasını yanlış teşhis etme ihtimalleri de var.
Derinlik algımdan ziyade bulanık gösteriyor
Doktorun makinesinde görüşün düzeliyorduysa yanlış cam verilmiştir. Doktor kafasına göre vermiyor ya gözlüğü, orada tek tek deniyor.
Doktorun gösterdiği camlarda çok net görüyordum ama gözlükte bulanık görüyorum
Gözlüklerde alışma süreci olur fakat, siz normal daha iyi görüyorum dediğiniz için gözlüğünüzün ya da alınan ölçünün yanlış olduğunu düşünüyorum. Doktor size gözlük reçete etmeden önce gözlük testi yaptı mı?
Evet yaptı ve yaptığı testteki camlarla gayet net görüyordum. Ama aldığım gözlükte aynı netlik yok maalesef

Valla ben de öyle düşünüyorum ya, doktora gitmem lazım sanırım tekrar

Sanırım öyle yapıcam, peki öyle bir durumda yeni gözlük için tekrar para ödemem gerekiyor mu

Ama sağ gözde bir problem yok sadece sol göz bulanık görüyor

Derinlik algımdan ziyade bulanık gösteriyor

Doktorun gösterdiği camlarda çok net görüyordum ama gözlükte bulanık görüyorum

Evet yaptı ve yaptığı testteki camlarla gayet net görüyordum. Ama aldığım gözlükte aynı netlik yok maalesef
Gözlükçüye gidip gözlük ile reçete numarasını ölçtürün. Ya reçete ya gözlük yanlıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı