Gözlük gözlerimi ağrıtıyor

MedeniBarbar

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2017
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gözlüğü henüz yeni aldım. İlk gözlüğüm. Numaram çok küçük. Aldığım yerdeki abi her ne kadar alışma süreci olacağını söylesede ben biraz kuşkulandım. Gözlüğü taktığımda gözlerim sızlıyor. Ve cisimler biraz fazla büyük gözüküyor. Gözlük takan kişilerin öneri ve tavsiyeleri varsa yazabilir mi? Teşekkürler.
 
Ben de gözlük takıyorum. Evet ilk başta bir alışma süreci var. Cisimler ileride gözüne normal görünecek. Fakat gözlüğe alıştıktan sonra gözlüğü çıkarttığında gözlerin kızarabilir.
 
Gözlük kullanıyorum ve ilk taktığım 2 hafta boyunca sağ gözüm hem çok ağrıdı hemde gözümü yaktı gözlüğü aldığın yer haklı olabilir alışma sürecinden kaynaklanıyor olabilir fakat endişeye kapılıyorsan başka bir doktorda gözlerine baktır derim.
 
Cisimlerin daha büyük görünmesi ve nesnelerin arasındaki mesafenin alıştığınızdan farklı görünmesi gibi durumlar gayet doğal. Gözlük kullanan birisinin numarası değiştiği zaman bile bu durumlar yaşanabiliyor. Ancak gözün acımasının pek doğal olduğunu söylememem. Birkaç gün sonra acıma devam ederse tekrar doktorla görüşün.
 
Gözlük ilk seferde rahatsızlık verse de kıvrandıracak kadar olmamalı. Bunun sebepleri şunlar olabilir;
- numarası yanlış verilmiştir,
- gözlüğünüzü yapan yer odağını ayarlayamamıştır.
Önce doktorunuza sonra gözlükçünüze danışın yeniden. 20 senedir gözlük kullanırım, 1 defa dediğiniz şikayetlerim oldu onda da göz doktoru hatalı olduğunu kabul edip numaraları değiştirdi.
 
2-3 senedir gözlük takıyorum numaran yüksek denebilir, bayağı bir gözlük değiştim alışma sürem en fazla 2-3 saat. En son gözlük almamda doktorun yanlış numara verdi 1 saat falan o gözlüğü kullandım gözlerim ağrımıştı belki senin sorununda o olabilir.
 
İlk taktığımda gözümü ağrıtıyordu sonra alıştım. Cisimleri büyük görme konusunda bilgim yok ama sızlaması normaldir diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı