Gözlük kullanılmazsa miyop ne kadar ilerler?

ahmetcan47

Femtopat
Daha fazla  
Öncellikle merhaba ben gelecek yıl sınava gireceğim ve astubaylık okumak istiyorum. 11 sınıfın başında gözlük aldım, 0.75 okulda tahtayı iyi göremiyorum diye. Şu anda gözlük takmıyorum. Gözlüğü bıraktığım için ilerleme olur mu? 1 yıl daha ilerleme olur mu? Sınır 1.25 diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben miyop kendi kafasına göre ilerler diye biliyorum. Taksanız da takmasanız da ilerleyebilir veya gerileyebilir, gözlük sadece görmenize yarar. Ama bence yine de takın hocam, benim de yeni bozuldu (sol 0.75 - sağ 1) ben de yeni aldım gözlüğü ve şahsen hayatım çok daha iyi oldu. Küçük numaralarda fark çok oluyor. Gözde 0 ile 1 arasındaki fark, 7 ile 8 arasındaki farktan çok daha büyük diye biliyorum.

Bence takmalısınız doktorlar biliyor ki veriyor benim arkadaşım takmadı ve göz numarası 0.73'ten 1'e çıkmıştı. Bana göre gözlük takıp takmaman ilerletip geriletmez ama siz bilirsiniz.

Merhaba, abimin gözleri de miyoptu. Aynı o da sizin gibi bu sene MSÜ sınavına girdi ve astsubaylık istiyordu. Kendisi pek gözlük takmayı sevmez, sol gözü 0.75 sağ gözü ise 1 derece idi. Bir süre takmadı ve sol gözünün de 1 derece olduğunu kontrol için gittiğimizde öğrendik. Sınava girmeden önce de çizdirdik çok iyi bir doktora uygun fiyata. Demek istediğim takmazsanız çok kısa bir sürede gözünüzün derecesi artabilir. İleride subay olduktan sonra çizdirebilirsiniz. İyi forumlar.

Gözlük takmanı tavsiye etmem, gözlük gözleri bozuyor.

"Gözlüğün gözleri bozması" sadece bir söylenti, onun aslı gözler gözlüğe alıştığı için normal görmeyi "daha bozuk" olarak görmeye başlıyor, bu da sanki gözlük taktıktan sonra çıkarınca "daha" da bozulmuşmuş hissiyatı veriyor. Aslında olan gözün gözlüğe alışması.

"Gözlüğün gözleri bozması" sadece bir söylenti, onun aslı gözler gözlüğe alıştığı için normal görmeyi "daha bozuk" olarak görmeye başlıyor, bu da sanki gözlük taktıktan sonra çıkarınca "daha" da bozulmuşmuş hissiyatı veriyor. Aslında olan gözün gözlüğe alışması.
Bilmiyosan konuşma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı