Gözlük kullanmak kicboks yapmak için engel mi?

ümit1934

Picopat
Daha fazla  
Bende sağ gözde 0.75 sol gözden 1.25 astigmat var 15 yıldır kullanıyorum hep bu seviyelerde. Gözlükle müsabakalara vs çıkılabiliyor mu ya da yakın zamanda lazer ameliyatı olacağım o engel olur mu?

Kafa bölgesine yumruk atmanın temel alındığı bir sporda sence gözlük ile maç yapılır mı? ya da şöyle sorayım. diyelim ki çıkmana izin veriyorlar, yanlış atılan bir yumruk ile gözlük camının kırılıp gözüne zarar verme riskini ya da en basitinden maç esnasında gözlüğün kayması/düşmesi sebebiyle dikkatinin dağılması riskini göze alır mıydın?

Gözlükle müsabakaya çıkamazsın hocam. Hocan zaten izin vermez. Çıksan bile bir darbeye gözlüğün kırılıp camın gözüne girme riski var. Belki hobi olarak yapabilirsin ama o bile çok riskli. Farklı bir spor öneririm dövüş sporu dışında.

Uzun bir süre 2.5 sol, 2.75 sağ miyop olarak boks yaptım. Tabii ki profesyonel turnuvalarda falan dövüşmedim. Antrenmanlarda ringde çok fazla sparring yaptım. Tabii bu benim için hem hobi hem bir kilo verme yoluydu. Eğer gözlük kullanmamak maçta sana problem çıkartmayacaksa gözlüksüz olduğun sürece maça çıkabilirsin. Göz problemin maça çıkmana engel mi onu hocandan öğrenmen daha iyi olur. Sağlık raporu alman gerekecek çünkü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı