Gözlük mü Lens mi?

mert99x

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2018
Mesajlar
381
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda göz numaram büyüdüğü için değiştirmeye gideceğim. Sizce gözlük almak mı mantıklı tekrar yoksa lens mi mantıklı? Bir de hangi seçim daha pahalı olur sizce?
 
Hangisi pahalı olur cevabı basit, pahalı olan lens olur.

Lens uğraştırır, bakım ister, alışana kadar bin takla attırır. İlk bir günün işkence, ilk bir haftan eziyet gibi geçer ama lensin rahatlığına bir kere alışınca da gözlük takamazsın :)

İkisini de kullanmış biri olarak ben lensi tercih ederim. Şu an gözlük takıyorum çünkü lens alma ihtiyacım yok. Lensin olsa bile kenarda bir gözlüğün mutlaka olsun. Gözlük bana pek yakışmadığından lens takıyordum ben.
 
Lens hem maliyetli hem zararlı. Gözlüğün de belirli dezavantajları var ama yapacak bir şey yok.

Gözlük takmaktan nefret ediyorum ama mecbur bazı yerlerde takmak zorunda kalıyorum.
 
Lens ilk bir hafta tam bir eziyet ama alıştın mı gözlüğe göre bin kat rahat. Ama dedikleri gibi yakından bakılan ekranlar pc gibi gözü rahatsız ediyor. Senin tercihin bence gözlük sevmeyen birisi olarak kesinlikle lens. Bir kere yazları güneş gözlüğü takamıyorsun adam akıllı. O bile rahatlık.
 
Merhaba, lisede olduğum için haliyle ben de bu konu üstüne çok düşmüştüm. Öncelikle lensin zararları hakkında bahsetmektense örneklerini göstermeyi tercih ederim.
Herhangi bir göz hastanesine gittiğinizde genellikle doktorlar da gözlük takar. Sizce onların lens almaya parası yok mu? Bence lens işi sadece özel günler için kullanışlı olur. O da günlük kullanılan lensler göze daha çok hava aldırdığı için biraz daha rahat olur.
Fakat emin onun bile dezavantajları var. Örn. retina incelmesi (Eğer retina incelirse lazer ameliyatı olamıyorsunuz diye biliyorum), göz kuruluğu gibi sorunlar yaratabiliyor.
Benim önerim gözlük her zaman bir adım öndedir. [emoji4]
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı