Gözlük Sürekli mi Takılmalı?

2 sene geçti göz numaramda bir değişiklik olmadı. Sanırım gözlük işe yarıyor.
İllaki değişiklik olur az da olsa. Ama sen gitmiyorsan doktora fark etmezsin. Dediğim gibi normal haline geliyor. Ne zaman daha yüksek numara denesen aaaa bu ne la diyorsun. Sanki kartal gözü gibi oluyor ama doktorlar göz numarası artsa bile, daha düşük veriyorlar veya hiç yükseltmiyorlar çünkü çok net görürsen baş ağrısı yapıyormuş, gözlükçülerin dediğine göre.

Aynı derece ve durum bende de var. Yaklaşık 12 yıldır sadece kitap okurken ve bilgisayar başındayken kullanıyorum. Ve numara hiç değişmedi.

Ben hep takıyorum. Malum avatar. :) Çıkaramıyorsun. :) Hocam ona en iyi doktorun karar verir. Ne zaman çıkaracağını. Gözlüğü yani. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Astigmat gözlükleri sürekli takılmalıdır. Astigmat çok rahatsız eden ve hızlı ilerleyebilen bir göz kusurudur. Ancak sağlam astigmatı olan birisi olarak belirtmeliyim ki bu camları her yer kesemiyor. Optisyen personeli olan bir gözlükçü bakın mutlaka. Hatalı cam kesimi işkenceye dönebiliyor.

Arkadaşlar bu konu benim de kafamı karıştırıyor fakat bana lisede ( 20 yıl önce) hipermetrop ve astigmat teşhisi koyuldu. Gözlüğü aldım almasına ama alışamadım ve takmadım. Şimdi yaş 36, gece araba kullanırken ışıklar gözümü yoruyor diye doktora gittim astigmattan dediler. Bu arada gözlük numaram hala aynı 🧿 Yani bence ilerliycekse ilerliyor, yok sabit kaldıysa kalıyor ama takmadım diye ilerlemedi. B arada göz doktoru takmazsam miyopimi de etkileyeceğini söyledi ilerde ama sanırım ben 20 yıllık deneyime güvenip takmayacağım 50 yaşında da 3-4 olursa çizdiririz, ne yapalım?

Merhaba. Gözlük aldım. Numarası 0,75 imiş gözlerimin. Hem astigmat hem miyop varmış. Bu gözlüğü sürekli mi takmalıyım yoksa sadece gerekli olduğu zaman mı?
Sürekli takmanız gerek bende kullanıyorum ama tabi gözleriniz yorulduğu zaman çıkarıp gözlerinizi dinlendirin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı