Gözlük Sürekli mi Takılmalı?

İnternette bir kaç şey okudum ve o kaynaklarda sürekli takıldığında göz numarasının daha hızlı büyüyeceği yazıyor. Ondan dolayı foruma bir danışmak istedim. Teşekkür ederim. İyi Forumlar @Jira

İnternette bir kaç şey okudum ve o kaynaklarda sürekli takıldığında göz numarasının daha hızlı büyüyeceği yazıyor. Ondan dolayı foruma bir danışmak istedim. Teşekkür ederim. İyi Forumlar @Jira
Evet, gözlüğü taktıkça numaranız daha hızlı yükselecektir takmaya başladıktan bir süre sonra gözlüğü çıkarıp etrafa baktığınızda takmaya başlamadan önceki halinden daha kötü gördüğünüzü fark edeceksiniz.

1'in altındaki göz numaraları, dinlendirici göz numaraları olarak gözükür. Ancak yaşınız erken ise ben takmanızı öneririm. Bildiğim kadarıyla olası göz büyümelerini gözlük yavaşlatıyor.

Ben dinlendirici dediğimiz gözlük numaralarında takmamıştım. İlk doktora gittiğimde 0.50-0.75 idi gözlüğü 1.5'tan sonra taktım. Şu an numaralarım, 3.75 sağ, 4.0 sol. Yani numaranın büyümesini gözlük takmamakla engellemeye çalışmak pek etik değil.

Merhaba. Gözlük aldım. Numarası 0,75 imiş gözlerimin. Hem astigmat hem miyop varmış. Bu gözlüğü sürekli mi takmalıyım yoksa sadece gerekli olduğu zaman mı?
Ayrıca üstteki söylediğim şey yanlış anlaşılmasın bana kalırsa gözlük sürekli takılmalıdır. Sırf göz numaram hızlı büyümesin diye gözlük takmayıp etrafa gözleri kısarak bakmak bir nevi kendinize işkence etmektir.

Bence bu konu biraz felsefiktir. Çünkü o hastalık bana göre aynı hızda ilerlemektedir. Yani taksan da takmasan da fark etmez. Gözlük sadece göremediğin yerleri gösterir. Ha neden daha hızlı ilerliyormuş gelir, gelelim felsefi kısmında. Çünkü; gözlüksüzken o bulanık hayata alışıyorsun o senin normalin oluyor, süreklü 480P video izleyen insan gibi. Ama ne zaman 1080P'ye adım atarsan ona alışırsan bu sefer 1080P normalin oluyor. O zaman da gözlüğü çıkarınca aaaa ne kadar ilerlemiş diyorsun. Alakası yok hep aynı hızda ilerler. Ha göremiyorsan tak bence.

Bana 3 sene önce numaralı gözlük yazmışlardı teki 0.75 diğeri ise 0.50 sizinki gibi miyop biraz da astigmat vardı 1 sene boyunca verilen gözlüğü takmadım ve Göz doktoruna kontrol için gittiğimde 1.75 ve 1.25 olduğunu söylemişlerdi. 2 sene geçti göz numaramda bir değişiklik olmadı. Sanırım gözlük işe yarıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı