Gözlük takılmazsa gözler iyileşebilir mi?

Gözlük takmak bir tedavi değildir. Gözünün numarasının artmasının gözlük takmanla da alakası yoktur. Kendimi bildim bileli gözlük takıyorum ve düzenli olarak artıyor. Bir dönem çıkarttım hatta fakat kitap vs. okuyamadığım için geri takmak zorunda kaldım. Genetik bir şey çok kasmamak lazım.
 
Gözlerimiz neticede tüm vücudumuzun da olduğu gibi yaş aldıkça yaşlanacaktır. Haliyle de maalesef ki göz numaralarımız git gide artmaya başlayacaktır. Gözlük takmazsanız gözlerinizin numarası hızla artar diye bir şey yoktur fakat gözlük takarsanız bu süreç yavaşlar mı derseniz açıkçası orası da bilimin araştırmaya ihtiyaç duyduğu bir nokta bence ki bu noktada maalesef bu konuda da kesin bir kanıya varmamız imkansız. Fakat gözlük takmak neticede faydalıdır ve bazı kişilerde gerçekten çok iyi durabiliyor.

Ben şahsen Albinizmli bir birey olarak gözlük kullanmıyorum zira bizde doğuştan bir görme problemi mevcut ancak kullanan arkadaşlarımız da var. Açıkçası bana da gözlük çok yakışıyor fakat küçüklükten maalesef alışamadığımdan ötürü pek kullanasım gelmiyor ama son zamanlarda bilgisayar ekranında gözlerim çok yorulduğu için yeniden bu konuyu kendi açımdan gündeme aldım tabii ki. Kısacası tavsiyem gözlük takın.
 
Gozluk mekanik bir olay, iyilestirici hic bir etkisi yok.
Takmamanin iyilestirici etkisi olsaydi gozler zaten hic gozluk takmazken bozulmazdi.

Henuz benim de bilmedigimi kimi etkenlere gore gozlerin bozuluyor, dis etkenler + genetik. Bunlar degismedigi surece goz bozulmasi da durmaz.

Insanin ne kadar mukemmelden ote bir canli oldugunun da en basit kanitlarindan birisidir bana gore goz bozuklugu. 20 yas disi - apandisit - goz bozuklugu vs gibi basit ama insani oldurebilecek hastaliklar var.
 
8 senedir kullanıyorum hocam derdi bitmiyor gözlüğün, lens de kullandım onun da maliyeti fazla, en iyisi lazer ameliyat yaptırıp direkt sorunu çözmek galiba.
Lazer ameliyatını genelde gözlük numarası büyük olan kişilere öneriyorlar çünkü tam iyileşmeyebiliyor veya başka sorunlar çıkabiliyor.
Gözlük takmak bir tedavi değildir. Gözünün numarasının artmasının gözlük takmanla da alakası yoktur. Kendimi bildim bileli gözlük takıyorum ve düzenli olarak artıyor. Bir dönem çıkarttım hatta fakat kitap vs. okuyamadığım için geri takmak zorunda kaldım. Genetik bir şey çok kasmamak lazım.
Herkeste öyle bir durum yok. Ben doğuştan miyobum ve yıllarca gözlük taktıktan sonra numaram biraz düştü. Hala takıyorum, 5-6 yılda bir oynuyor numaram.
 
Bunun herkesle alakası olan bir durumla ilgisi yok. Göz numaranız gözlük takarak düşmez. Düşmesi gerekiyormuş ve düşmüş.
 
Benim bildiğim gözlük kullanmak gözleri tembelleştiriyor ve numarası büyüyor. Eskiden gözlüğümün camını değiştireceğim zaman gözlüğüm 1-2 gün gözlükçüde beklerdi. O 1-2 günde bile göz numaramın düştüğünü hissediyordum.
 
10 senedir gözlük takıyorum, aksine daha kötü oldu. Şöyleki, göz ölçümü sonrası, doktor uzak veya yakın için ayar çekiyor, numara kaç olursa olsun, göz aynı uzaklıkta gibi görüyor. Röntgen felan çekildi, iyice para tutunca, eski gozlükle yaşamaya devam ediyorum.
 
Bunun herkesle alakası olan bir durumla ilgisi yok. Göz numaranız gözlük takarak düşmez. Düşmesi gerekiyormuş ve düşmüş.
Gözlük takarak düşeceğini doktor söyledi ve öyle de oldu.

Bildiğim kadarıyla miyobun farklı çeşitleri var: numarası düşen veya düşmeyen vs. Benimkisi numarası düşebilen miyop.
 
bir süre sonra alışkanlık oluyor ve gözlük var mı yok mu anlayamıyorsunuz bile hayatınız ona göre rutine giriyor.
Gözlüksüz çıplak hissediyorsun hocam, rahatsız oluyorsun. Bir şeyler eksik hissi doğuyor hep içinde 🤭
 
Miyop göz yapısının olması gerektiğinden uzun olması sebebiyle ışınların retina yerine önüne düşmesi sonucu oluşan bir durumdur lakin astigmat ise gözün ışınları kırma aksında sorun olması yani vertical (dikey) eksen ile horizontal (yatay) eksende ışının eşit kırılmamasıdır. Velhasıl kelam göz kaslarınızı iyileştirmeniz/güçlendirmeniz eğer 0.25-0.50 civarı bir miyopi (göz yapısına bağlı olarak) veya astigmatınız varsa bir iyileşme sağlayacaktır (tabi bu diğer etkenlerle de bağıntılı bir durum) lakin 2-3 derece bir miyopi veya astigmatınız var ise göz kaslarınızı güçlendirmek bir işe yaramayacaktır çünkü ne olması gerekenden uzun göz yapınızdaki boşluğu doldurup ışının retinaya düşmesini sağlayabileceksiniz ne de ışının aks sistemi üzerine iki eksene de eşit düşmesini.
Ek: Gözlük için de benzer durum geçerlidir; (lenste duruma göre tercih edilebilir yine göz ve çevresi uygunsa) belli derece üzeri düzelme ya az olur ya hiç olmaz. Miyop ve astigmatın kalıcı tedavisi ise mercek ve lazer ile gerçekleştirilir, tabi yine göz durumuna bağlı bazen yapılamayabiliyor. (Bilmediğim yeni bir şey çıkmadıysa) Yine ek olarak bir şey belirtmek isterim miyop göz yapısına bağlı olduğu için yaşla birlikte ilerleyecektir.
 

Geri
Yukarı