Çözüldü Gözlük takılmazsa ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yer
Kenya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600
B450M S2H V2
Apacer 8GB 3000MHz
XFX RX 570 4GB
Corsair Spec Delta RGB
Corsair VS550 (Beyaz etiketli)
Meslek
Öğrenci
2 gün önce 2 gözümün de 1,5 derece miyop olduğunu ögrendim. Evin içinde gözlük takmasam numaram artar mı? Bence artmaz ama bazıları artar diyor. Herkesin kafasından farklı bir ses çıkıyor. Bilimsel olarak arttığına dair kanıtı olan varsa atarsa sevinirim.

Çözüm
İlerleyeceği varsa ilerliyor. Bu konuyu doktoruma sormuştum, gözlüğü takmayınca derecenin ilerlemesi gibi bir olayın olmadığını söylemişti bana. Kimse kesin ilerler mi ilerlemez mi konusuna net bir cevap veremez bence.
Benim sol gözüm şu an 3.75 derece artık gözlükle bile göremediğim için takmayı bıraktım bende takmadığım için artış olmadı ama belki kişiden kişiye değişiklik gösteriyordur.

Göz numaralarımız sizinle aynı ve devamlı gözlük kullanıyorum.
Artar mı artmaz mı bilimsel kanıtım yok ama ben de bir ara gözlüksüz acaba idare edebilir miyim diye düşünüp bir süre takmadım. Sonra refleks olarak bir şeyleri görmeye çalışırken gözümü kıstığımı fark ettim. Bu durum da göz yorgunluğuna ve baş ağrısına sebep oldu. Paşa paşa gözlüğe döndüm o yüzden.

Eğer gözlük takarsan göz merceğin iyice tembelleşir. Derste araç sürerken vs tak.
İleride lazer yaptırırım dersen bu dediğimi düşün. Ben 1 yıldan fazla hiç takmadım gözlük. Alışıyorsun bir yerden sonra. En son lazer yaptırdım 1 yıldır kafam rahat 😊
Kimse kesin ilerler mi ilerlemez mi konusuna net bir cevap veremez bence.
Bizzat kendi doktorum söyledi takmamı.
Takmamamı olucaktı duzeltemiyoruz malum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı