Gözlük takmak zararlı mı?

Labirent053

Picopat
Daha fazla  
İyi günler bundan 2 ay önce İstanbul medicana hastanesi'nde göz bozukluğu için muayeneye gitmiştim ve doktor sağ 0,50 sol 1,50 derece göz bozukluğu var dedi uzağı göremiyorum gözlük önerdi ve gözlük aldım takmaya başladım 1 ay tak dedi 1 ay sonra kontrole gel dedi malum işten dolayı çok vakit bulamadığımdan gidemiyorum ama gözlüğü taktığımdan beri çıkarınca etrafı eskisinden daha kötü görmeye başladım acaba çok takıyorum diye mi oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
144Hz monitörden 60Hz monitöre geçmek gibi bir şey. 60Hz başta akıcı gelir ancak 144'ten 60'a düşünce kasma hissi yaşanır. Gözlük takmadığınızda gözleriniz görebilmek için daha çok yorulacağından daha hızlı bozulur diye biliyorum.

İyi günler bundan 2 ay önce İstanbul medicana hastanesi'nde göz bozukluğu için muayeneye gitmiştim ve doktor sağ 0,50 sol 1,50 derece göz bozukluğu var dedi uzağı göremiyorum gözlük önerdi ve gözlük aldım takmaya başladım 1 ay tak dedi 1 ay sonra kontrole gel dedi malum işten dolayı çok vakit bulamadığımdan gidemiyorum ama gözlüğü taktığımdan beri çıkarınca etrafı eskisinden daha kötü görmeye başladım acaba çok takıyorum diye mi oluyor?
Bir tanıdığım bu süreçten geçmişti, bir iki ay taktı gözlüğü sonrasında düzelmişti. Ama ara sıra inatla çıkarıp takmıyordu ve süreç uzamıştı. Malum iş nedir?

Bir tanıdığım bu süreçten geçmişti, bir iki ay taktı gözlüğü sonrasında düzelmişti. Ama ara sıra inatla çıkarıp takmıyordu ve süreç uzamıştı. Malum iş nedir?

Çalışıyorum diyor kısaca. Gözler gözlüğe alışınca çıkarmak zor geliyor ama o kadar net gördükten sonra gözlüksüzlük külfet.

Uzak gözlüğüyle yakına, yakın gözlüğüyle uzağa uzun süre bakılmaz. Gözü daha çok yorar. Uzak gözlüğüyle kitap okumak gibi.
Doktorun verdiği gözlüğü gözünden çıkarmaması gerekiyor belirtilen süre içerisinde.

Hayır doktorun önerdiğinden beri takıyorum hatta arkadaşlar çıkar diyorda cikarmiyorum düzenli takiyorum
Hocam kontrole giderseniz size daha iyi yardımcı olabilir ama benim arkadaşım da 1 aylık süreç için takarken 2-3 aya falan düzelmişti gözleri sanırım anca. O düzenli takmıyordu pek ama çıkarıp duruyordu doktor tak demesine rağmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı