Önceklikle selamlar. Normalde böyle konular açmayı sevmem ama biraz kafa şişireceğim kusura bakmayın. Sosyal medyalarda telefonla çok vakit geçiren bir insanınım. Görme ile ilgili herhangi bir problem yaşamadım. Ancak gözlerim şişiyor ve ağrıyor ben fazla ekrana bakma kaynaklı olduğunu veya iltihap kaynaklı olduğunu düşünüyordum.
Bu yaz iltihap olduğunu düşünerek göz doktoruna gittik. Şu balon resimli alete çeneni yasla diyip hiçbir şey demediler öyle resmin sağına soluna baktim. Galiba balona bakmak lazımmış neyse. Bu harf testi için oturdum ilk okudum lens indirdi kaldırdı vs sonrasinda sol gözüm ile zorlanarak okudum. Tekrardan sağ için denedi lensi indirip kaldırınca okuyamadim. Ardından tekrardan lens indirdi şimdi nasıl dedi iyi dedim. Sol göz -0.75 sağ-0.50 dedi. Ben de hocam ben zaten gözlük takmam dedim ben yaziyim okul zamanı görüşürüz dedi güldüm çıktık.
Ardından optikçiye gittik. Ordaki adam anneme abla bu kadar zaten herkeste var bu çocuk takmaz gözlüğü dedi ve devletin verdiği kemik, filtresiz camlı gözlüklerden seçtirdi.
Olayı uzun uzun anlattim kusura bakmayin.
Ben halen görme ile ilgili problem yaşamıyorum. Sadece gözlük takinca net görme değil de sanki cisimlerin kontrastı artiyor daha keskin oluyor. Ve gözlüğü takmiyorum gözlükle teknoloji mağzası çalışanına benziyorum. Sizce takmamak bir sorun oluşturur mu?